2010. augusztus 31.

Évnyitó a Mikszáthban ...

Györei István, az intézmény új igazgatója köszöntötte a 63 elsőosztályost és a szüleiket a 2010/2011 tanév megnyitása alkalmából, a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskolában ma kora este. Tájékoztatta az egybegyűlteket az oktatási törvény változásairól, és az Iskola életében történt változásokról.

További Képek!


2010. augusztus 23.

Megnyertük a Kupát ...

Minden mérkőzésünket megnyertük, és így pontveszteség nélkül lettünk a IX. alkalommal megrendezett Balaton Kupa Győztesei. Tegnap délelőtt a Mezőszentmihály csapatát 11: 4 –re, a döntőbe jutásért a Vácot 20:2 –re, a döntőben a Mostar –i csapatot 13:10 re győztük le. Többször leírtam már, nem vagyok szakértője csak szurkolója a kézilabdának, de nem állom meg, hogy a véleményemet közreadjam. A hét végén lejátszott mérkőzéseinken, - de a korábbiakban is - azt tapasztalom egy nagyon jól, mondhatni kiválóan védekező csapat vagyunk. A csapat egységes, és nagyon felkészült. Pillanatok alatt lereagálja a csapatszerkezetben történő változtatásokat, jól végezik a csapat munkát, nagyszerűen segítik egymást. Teljesen nyilvánvaló volt a mérkőzések során: a csapatunk fizikai, és mentális felkészültsége, játék tudása, sokkal jobb az ellenfeleinél. Gratulálok a győzelemhez! A torna összegségében jól sikerült, bár az eredményhirdetést érthetetlen módon késlekedve kezdték. Félórát ott álltunk, a gyerekek, a díjátadók, díjak, a szülők, és nem történt semmi …

A torna egészét értékelve: jó hangulatban telt, jó meccsek voltak, és ahogyan a lányoktól hallom jól érezték magukat a táborban. Egy kis magyarázat a képekhez: a felnőttekről a képek, a szervezők, edzők, játékvezetők mérkőzésén készültek, ... a meccs hatalmas sikert aratott a gyerekek és a szurkolók körében. A vízben a Kadarkút győztes csapata "táncolt". Ők a másik korosztályban diadalmaskodtak. A "szomszéd csapat" a Balaton KC a bronzéremért játszott korosztályában, de sajnos nem bírt a Mostar együttesével. Gratulálok nekik is az eredményhez.

Úgy tudom ma délelőtt még lesz egy fürdés a lányainknak a Balatonban. Holnap pedig már edzéssel folytatódik a felkészülés. A hétvégére tervezett Strandkézilabda torna sajnos elmarad. Több csapat is az utolsó pillanatban visszamondta a szereplést. Talán tavasszal, még a nyári szünet előtt majd meg lehet rendezni a tornát.

A 20 fős keretünk jól teljesített, voltak kiemelkedő játékosok. Nem nevesítek senkit, mert a lányok legnagyobb érdeme, hogy CSAPATTÁ kovácsolódtak össze! Korábbi teljesítményünket is ennek a nagyon fontos, a győzelem zálogát jelentő csapatszellemnek köszönhetik. Úgy látom, hogy az újonnan a keretbe került játékosok jól beilleszkedtek, és az "öregek" befogadták Őket. Következik a szezon … a serdülő bajnokságban, idősebbek, fizikailag erősebbek lesznek, az ellenfeleink. Többször vereséget szenvedünk majd - de kell a mérkőzés, kell a játék. A saját korosztályukban pedig …. Sok sikert lányok! Gratulálok a csapatnak, és edzőjüknek Fuisz Jánosnak! (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. augusztus 23.

"..véget ért egy fejezet.."

 

Töltik a medencéket a Mikszáth iskola udvarán. Betonnal és földdel. A hosszú ideje használaton kívüli építményeket a helyi vállalkozó dolgozói magasítják talajszintre. A sok-sok városi kisgyereket 'úszásra tanító' létesítmény romló állagával egyre nagyobb balesetveszélyt jelentett az intézményi ifjúságra. Élt 26 évet. Az utolsó 10-et már elfekvőben. Legyen neki könnyű a föld! /Horváth László/


2010. augusztus 21.

Osztálytábor Sziágyon ...

Felejthetetlen napokat töltött el a Mikszáth Kálmán Utcai Iskola 3. c osztálya a SEFAG Lábodi Erdészetének Sziágyi Erdészházában, amely évek óta erdei iskolaként működik. A gyönyörű természeti környezet, a jó körülmények remek táborozási feltételeket biztosítottak számunkra. Délelőttönként túrák és foglalkozások keretében szakszerű vezetéssel eleveníthettük fel és gyarapíthattuk ismereteinket. Délutánonként vidám programokkal töltöttük az időt. Természetesen nem maradt el a vízibombázás és az éjszakai bátorság próba sem! Köszönjük szüleinknek! Köszönjük Rita néninek és Laci bácsinak! Képek és információ: Sümeginé Farkas Rita

További képek!


2010. augusztus 17.

Készülnek a III. korcsoportos lányok …

A Noszlopy Iskola műanyag pályáján gyakorolnak, a III. korcsoportos (98-99) leány kézilabdások a héten. Az edzéseken húsz lány vesz részt, mind a két iskolából. A foglalkozásokat Pék Evelin és Balogh Viktória vezeti. A sporttábor már a felkészülést szolgálja a Diák Olimpiai versenyekre. (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. augusztus 17.

Kosaras tábor …

Magyar Viktor vezetésével a "Mini" korcsoport, Bőle László vezetésével a "Gyerek" korcsoport, készül a Mikszáth Iskolában. Huszonkettő fiú kosaras vesz részt az edzéseken. Teremben és szabadban készülnek. Természetesen van a programban Fürdő látogatás is. Bőle László, mint a Marcali VSZSE-UK vezetője arra kért, hogy írjam meg: a sikeres pályázaton elnyert támogatást az Egyesület még nem kapta meg. Csak hivatalos értesítést kaptak a nyertes pályázatról. A tapasztalatok azt mutatják a támogatás csak néhány hónap múlva kerül a számlára. (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. augusztus 16.

Sikeres pályázat a tehetségekért ...

Az Egységes Pedagógiai Szakszolgálat a Noszlopy Gáspár Alapfokú Művészetoktatási Iskola és tagintézményei Mikszáth Kálmán Úti Általános iskola és a Hoy Tibor Nemesvid Tagintézménye közös konzorciumban pályázatot nyújtott be a TAMOP – 3.4.3.-08/2 "Iskolai tehetséggondozás" című kiírásra. A projekt 19 700 000 Ft támogatásban részesült, amely hozzájárul a fenti intézmények és a kistérség tehetséges gyermekeinek felkutatásához, gondozásához, versenyeztetéséhez, valamint az intézmények pedagógusainak felkészítéséhez a tehetséges gyerekekkel való hatékony foglalkozásra. Nyitó konferenciánk 2010. szeptember 06. 13 óra 30 –kor a Kulturális Központban, amelyre minden érdeklődőt szívesen várunk!

Dr. Gergőné Babina Jusztina – a projekt szakmai vezetője -


2010. augusztus 9.

A serülő kosarasok is elkezdték ...

Tizenhét (97,98 –as korosztályú) serdülő fiú kosaras, kezdte el ma délelőtt Bőle László irányításával a felkészülést a bajnoki szezonra. A Mikszáth Iskolába tartott edzőtáborban az Utánpótlás bajnokságban szerepelő Marcali VSZSE-UK játékosai készülnek, napi két edzéssel. A kisebbek, a Marcali Szürke Farkasok a jövő héttől kezdik a felkészülést. (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. augusztus 1.

Sakktábor a Mikszáthban …

A Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskolában a hét folyamán, hétfőtől péntekig 19 diák sakktáborban vett részt. Megismerkedtek a klasszikus játékszabályok mellett új sakkjátékokkal,majd mesterjelölt és mester csoportban játszmákat elemeztek, megoldottak sok-sok feladványt, részesei lehettek szimultán játéknak, egyéni- és csapatversenyen mérték össze tudásukat, az 5.napon pedig a városi fürdőben pancsolhattak. Információ: Guricza Gyula