2010. szeptember 28.

Diákolimpia Megyei Döntő ...

III.-IV. Korcsoportos Ügyességi Csapatbajnokság Diákolimpia Megyei Döntő . Kaposvár 2010. szeptember 28. Ígéretes eredmények születtek tekintve az év eleji formát, felkészülést. A különböző versenyszámokban általában 8,9 csapat versenyzett. Kiemelkedő csapatátlagot ért el a leány kislabdahajító csapat és országos döntőbe jutott. Az 1. helyezett csapat tagjai: Bárczi Kata, Horváth Zsanett, Kardos Evelin, Sárfi Anett, Szabó Eszter. Felkészítő tanárok: Bőle László, Fuisz János. A leány távolugró csapat 2. helyezést ért el. Csapattagok: Bárczi Kata, Kuti Bettina, Sárfi Anett, Szabó Eszter, Szecsődi Laura. Felkészítő tanárok: Bőle László, Fuisz János. A kislabdahajító fiú csapat 2. helyezett lett. Csapattagok: Sutyor Rajmund, Büki Gyula, Somogyi Patrik, Horváth Bálint, Vida Bence. Felkészítő tanár: Várfalviné Balogh Mária. Távolugrásban a fiúk csapata 2. helyezést ért el. A csapat tagjai: Gyovai Kristóf, Varga Bálint, Somogyi Patrik, Tóth Bence, Portik Héliosz. Felkészítő tanár: Várfalviné Balogh Mária. Súlylökésben szintén 2. lett a fiúk csapata. A csapattagok: Büki Gyula, Csonka Norbert, Varga Bálint, Gyovai Kristóf, Kassai Gergő. Felkészítő tanár: Várfalviné Balogh Mária. Végül a 10x200 méteres váltófutásban vegyes csapatunk 3. helyezést ért el. A csapat tagjai: Varga Bálint, Kovács Martina, Kassai Gergely, Horváth Mirella, Somogyi Patrik, Farkas Brigitta, Kuti Róbert, Buzás Dorottya, Gyovai Kristóf, Szaka Vivien. Felkészítő tanár: Várfalviné Balogh Mária


2010. szeptember 23.

Mesetúra a Meseparkban ...

Ötödik alkalommal rendezte meg a Mesepark (Park utcai) Óvoda a mesetúrát a marcali gyerekeknek. Ebben az évben a balatonberényi és a nemesvidi gyerekek nem tudtak eljönni, de a Mikszáth és a Noszlopy kisiskolásai képviseltették magukat. Volt is nagy öröm az újratalálkozás öröme, a volt ovis társakkal. A túra ezúttal a Berzsenyi Parkban és környékén zajlott a hagyományos jó hangulatban. (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. szeptember 17.

Sulisok a Vásárban …

A szakadó eső miatt a hagyományos vásári futás elmaradt, de a nagysátor nem maradt üresen. Sok száz iskolás várta a tombolasorsolást és nem kelett csalódniuk. A "járandó" tombolajegyeken kívül különféle sportos feladatokért is nyerhettek még tombolát. Sokan jelentkeztek, remélve hogy növelik nyerési esélyeiket. A fődíj a Zsiga-Szeró által felajánlott kerékpár is gazdára talált. Az eső? Bent nem esett! (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. szeptember 8.

Anyatejes világnap ...

Marcaliban már 1993 óta rendezik meg az Anyatejes Világnap alkalmából a kisgyermekes, illetve várandós kismamák találkozóját. A rendezvény kezdetekor a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola negyedikesei köszöntötték a részvevőket rövid, de annál sikeresebb műsorukkal. Az előadásokkal és gyakorlati bemutatókkal színesített kötetlen beszélgetés központjában a szoptatás jelentősége áll. A Kulturális Központ nagyterme megtelt a gyerekekkel és az édesanyákkal. Közel 60 anyuka vett részt a programon. Itt hívom fel a figyelmet, hogy október 7 –én délután (14:30-17:00) Bababörze lesz a Kulturális Központban. Lehetőség lesz a kinőtt tipegők és gyerekruhák, a megunt játékok cseréjére, eladására. (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. szeptember 6.

Lilla megint remekelt!

Péntektől vasárnapig az MVSZSE legfiatalabb sakkozója, Király Lilla Decsen versenyzett. Decs kis tolnai falu, azonban a sakkozás magyar, de európai térképén is világvárosnak számít. Húsz éve alapította a klubot a község patikusa Papp Csaba, aki áldozatos munkával és jórészt a saját költségén elérte, hogy a kis falunak jelenleg egy NB1-es és egy NB1/B-s csapata van. Itt működik a "Mattolna" sakkiskola is, amely rendkívül sikeres utánpótlásnevelést folytat, egyéniben és csapatban is több európabajnoki és magyar bajnoki kupát éremet nyertek.

Ennek megfelelően az I. alkalommal kiírt Pap Mihály ifjúsági emlékversenyen több korcsoportban is az országos élvonal sakkozói gyűltek össze. Lilla 9 éves létére a tízévesek mezőnyében versenyzett a fiúkkal egy csoportban. Az iskola utáni hosszú utazás miatt a versenyt pénteken vereséggel kezdte, utána viszont bátor támadójátékkal a játékidőt az utolsó másodpercekig felhasználva öt, nálánál magasabbra rangsorolt ellenfelét is legyőzte. Lilla végül ezüstérmet szerzett és meghallgathatta az ország legjobb utánpótlásedzőinek szavait, akik aktív, kemény játékát dícsérték. Képek és információ: KP

További Képek!