2010. október 31.

Sikeres programok a kézi utánpótlásban ...

Három alkalommal kerestem meg, a TÁMOP utánpótlás pályázat eredménye képen megalakuló – folytatódó – kézilabda utánpótlás neveléssel foglalkozó műhelyeket. A kisiskolásoktól a 98 –as korosztályig bezárólag vannak foglalkoztatva a lányok. A Noszlopy és a Mikszáth közös felkészülésnek, meg lesz az eredménye! Városunk eredményes sportja, szerencsére a gyerekek körében is nagyon népszerű. (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. október 24.

VIII. Lelle sakkupa …

Több mint száz induló 6-80 éves kor között: a Lelle kupa mára Somogy megye legnagyobb sakkversenye lett. A hét fordulós svájci rendszerű rapid versenyen az MVSZSE több sakkozója is elindult, valamint szinte a teljes kéthelyi sakkutánpótlás is képviseltette magát. Az alsó tagozatosok és a felsősök külön versenyeztek, míg a középiskolások a felnőttek közé nyertek besorolást. Az MVSZSE első táblás sakkozója, Haszon Dávid a felnőttek mezőnyében egy kis balszerencsével lett második, Mike János 4, Haszon Attila 2,5 pontot szerzett. Ugyanitt a kéthelyi Huszár Nóra 3,5 pontot szerzett. A felsősöknél a kéthelyi Tóth Dániel nyert, ugyanitt a marcali Kovács Botond hetedik lett. Az alsósoknál a marcali Tombor Máté korcsoportjában negyedik, Király Lilla pedig első helyezett, Lelle bajnoka lett. Információ: Király Péter | Gratulálok a nagyszerű eredményhez! (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. október 22.

Október 23 –ára emlékeztek a Mikszáthban …


Kora reggel tartották meg az iskolai megemlékezést a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola aulájában, az 1956-os forradalom és szabadságharcról. A nyolcadikos diákok egy nagyon színvonalas, és méltóságteljes, az ünnephez illő műsorral emlékeztek meg. Nagyszerű műsor volt! (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. október 17.

OSB lány kézilabda

Izgalmas mérkőzést játszott Fuisz János csapata tegnap délben, az Országos Serdülő Bajnokságban. A Kozármisleny csapatát fogadtuk. Már a bemelegítésnél látszott, ezúttal valóban a korosztályuknak megfelelő ellenfeleket kaptunk. Korban, testfelépítésben is jóval előttünk vannak, és most nem csak 4-5 játékos, hanem az egész csapat. De ezt vállaltuk, és a bajnokságba történt benevezéskor is tisztában volt ezzel a szakvezetésünk. A meccs izgalmas volt, az elfogult szurkoló vádjával joggal illethetnek, ennek ellenére aki ott volt és nézte a meccset - egyre többen látogatják a serdülő mérkőzéseit! – az láthatta: nem volt alárendelt helyzetben a csapatunk, jól tartottuk magunkat és voltak nagyszerű szakaszai a mérkőzésnek, a mi szempontunkból. A meccs krónikájához hozzátartozik: kihagytunk 2 büntetőt, (vagy hármat … már nem emlékszem) és legalább öt tuti ziccert! Nem azt állítom, hogy nyertünk volna, de jóval szorosabb is lehetett volna az eredmény! És ez nagyon bíztató! Nem állom meg, hogy ne említsem a játékvezetést … meglehetősen indiszponált volt a két bíró … és ezzel szerintem az ellenfelünk is egyet ért …. (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. október 17.

Helyszínre szállították a segélyt!

Tegnap a Tóth Trans elszállította, a devecseri és a kolontári iszapkárosultak részére az összegyűjtött Városi adományokat. A cég egész héten gyűjtötte a felajánlásokat. Közel 600 kg tartós élelmiszert, valamint tisztálkodási szereket, fertőtlenítőszereket gyűjtöttek össze. A felajánlások összértéke közelítette a 300 ezer forint értéket. A jelentősebb adományozók: Kéthelyért Egyesület, (saját szervezésében hajtotta végre a gyűjtést) Balatonszentgyörgy Önkormányzata és Balatonkeresztúr Önkormányzata. Saját szervezésében gyűjtött a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola, a helyszínre szállítást a Tóth Trans végezte. (A hírhez kapcsolódó képek a Mikszáthos adományokról készültek.) Nagyon sokan hozták el adományaikat a gyűjtő helyre, itt köszönjük meg a rászorultak nevében Marcali és Kéthely lakosainak a segítséget. A munka koordinálásban kiemelkedő szerepe volt Tóth Gizellának. Mindenkinek KÖSZÖNJÜK! (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. október 16.

XX. KENGURU KUPA

XX. KENGURU KUPA KOSÁRLABDA ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2010-2011 (2000-es születésűek) Alapszakasz: Székesfehérvári terület. A Kenguru Kupa első fordulóján szerepeltünk ma Székesfehérváron. Két mérkőzésünkből egy győzelem, egy vereség. Az első meccsen a kiemelkedően jó erőkből álló Paks csapatától kaptunk ki míg a második mérkőzésen fölényesen, szép játékkal győztünk a Siófok ellen. Nagyon a megkezdett munka elején járunk, a csapattal vannak gyakrabban, régebb óta kosárlabdázó és a sportággal most ismerkedő gyerekek is. Pozitív előrelépés hogy a Mikszáth iskola mellett már a Noszlopy iskolából is több játékos szerepel a csapatban közös cél érdekében :) Információ: Magyar Viktor. Eredmények: Marcali Szürke Farkasok–ASE Paks 39:84 (9-26, 5-14 (2:11) 2:29, 21-14) Huszár Ádám 22, Hanzsek Péter 8, Czobor Dávid 4, Isfan Dániel 2, Dudás Gábor 1,Galambos Bence 1, Illés András 1, Göndöcs Richárd 0, Péter Szabolcs 0, Dégi Flórián 0, Lukács Dávid 0, Tomsics Kristóf 0, Szakács Máté 0, Marcali Szürke Farkasok– Siófoki Kosársuli 83:22 (19-10, 16-2, (7:3) 19-5, 22-2) Huszár Ádám 22, Isfan Dániel 11, Péter Szabolcs 11, Hanzsek Péter 10, Czobor Dávid 9, Lukács Dávid 8, Illés András 5, Galambos Bence 4, Szakács Máté 2 Dudás Gábor 1, Göndöcs Richárd 1, Dégi Flórián 1, Tomsics Kristóf 0,Edző: Magyar Viktor


2010. október 16.

FIÚ ORSZÁGOS SERDÜLŐ BAJNOKSÁG

Székesfehérváron mérkőztek ma serdülő kosaras fiaink. Ahogy Bőle László fogalmazott: "papírforma" eredmények születtek! Marcali VSZSE-UK – Albacomp DKKS 14:69 (1:17; 4:20; 7:12; 2:20) Sándor Mátyás 4, Portik Héliosz 3, Vida Bence 3, Balogh Dávid 2, Szántó Dénes 2, Ángyán Márk 0, Gáspár Balázs 0, Gáspár Attila 0 Janku Martin 0, Lemli Roland 0, Perger Dávid 0 Marcali VSZSE-UK – Fehérvár KC 76:31 (18:8; 20:10; 24:5; 14:8) Ángyán Márk 26, Vida Bence 12, Szántó Dénes 10, Portik Héliosz 8, Balogh Dávid 7, Perger Dávid 6, Sándor Mátyás 4, Gáspár Attila 4, Janku Martin 0, Lemli Roland 0 Edző: Bőle László


2010. október 16.

A folytatás …

Ma délelőtt az óvodások és az ötödikes lányok közös bemutatóján, gyakorlásán jártam. Megtelt a Sportcsarnok küzdőtere, ahol Fuisz János és Pék Evelin tanítványai. És Pék Evelin nagyobb lányai mutatták meg mit tudnak, a szülők és hozzátartozók nagy örömére. (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. október 16.

Szivacs kézilabda meccs …

Tegnap délután játszották a mérkőzést a Sportcsarnokban a mérkőzést. Csak néhány percre tudtam lemenni, de fontosnak tartottam. Az ok? A TÁMOP program első eredményeként a Noszlopy és Mikszáth játszott egymás ellen ... Végre, nagy örömömre megkezdték az oktatást a Noszlopyban is! Nagyon jó hír ez a kézilabda szerelmeseinek! (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. október 16.

Új lehetőségek Marcali utánpótlás sportjában ...

A nyár végén kapott értesítést a Marcali VSZSE, hogy sikeresen pályázott a város Önkormányzatának segítségével, és 18 842 750 Ft-ot nyert a Sporttevékenységek az egészségtudatos életmódra nevelésért című pályázatával, melyet a TÁMOP 3.2.11/10-1, Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása című kiírásra nyújtott be.

A projekt összköltségét 100%-ban közösségi támogatás adja. A VSZSE a projekt 12 hónapos megvalósítása alatt 5 féle tevékenységtípuson (heti szakkör, heti napközi, tehetséggondozás, verseny, témahét) belül 4 kiemelt sportágát (kosárlabda, kézilabda,sakk, küzdősportok) képviselve, 30 különböző témájú szabadidő tevékenységet biztosít 6 nevelési-oktatási intézmény több mint 900 gyermekének egy teljes tanéven, és a nyári szünet 2 hónapján. (2010. szeptember 1. – 2011 augusztus 31.) A fenntartási időszakkal együtt 6 éves projekt a megvalósuló szakmai munka által segítséget nyújt az intézményekben tanuló gyermekeknek a sporttevékenységek széles kínálatából való választásra, a szülőknek az ehhez kapcsolódó anyagi terhek enyhítésére, és az egyesületnek a minőségi utánpótlás-nevelés biztosabbá tételére. Tovább a teljes interjúra!


2010. október 15.

Töklámpás fesztivál …

Ma rendezték meg a hagyományos Töklámpás Fesztivált a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskolában. Volt kiállítás, produkálták magukat a kicsik és nagyok, volt showder klub, meg tánc és móka. Egyszóval buli!A tábortúz sem maradt el. Boszorkányok? Vannak! Szegény fiúk ... :-)) Két oldal van a galériában! (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. október 12.

Köszönjük önzetlen ajándékukat!

A Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola tanulóközössége és nevelőtestülete köszönetet mond a Ginkgo Kertészetnek, – Palacskó Attila, Gelencsér Anita - azért a felajánlásért, munkáért, amellyel iskolánk bejárata előtti virágtartók növényzetét örökzöldekkel, virágzó növényekkel megújították. Ezzel iskolánkat szebbé, otthonosabbá tették. Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola közössége

További képek!


2010. október 12.

Újabb Diákolimpiai Bajnokság!

Ma rendezték meg a III-IV. korcsoportos Atlétika Ügyességi Csapatbajnokság Diákolimpiai Országos Döntőjét Albertirsán. Magasugrás, távolugrás, kislabdahajítás, súlylökés, és 10x200 méter vegyes váltóban versengtek a meghívott csapatok, versenyszámonként és nemenként az ország legjobb 12 csapata. Kislabdahajításban a Marcali Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény csapata – van egy névjavaslatom … Marcali UP (Marcali Utánpótlás)- új bajnoki csúccsal 53.88 méter! lett DIÁKOLIMPIAI BAJNOK! A korábbi csúcs: 50.35 méter volt, a tatabányai Dózsa Iskolától hódítottuk el. A csapat tagjai és eredménye: Kardos Evelin (60.74), Bárczi Kata (56.78), Sárfi Anett ( 51.46), Horváth Zsanett (46.56), Szabó Eszter (44.73). valamennyien a Mikszáth Iskola emeltszintű testnevelés csoportjának tagjai. Felkészítők: Bőle László, Fuisz János. Gratulálok lányok! Büszkék vagyunk Rátok! Nagyszerű teljesítmény! Nagyon jó hír ez az év elején! A képeket Szecsődi Laura készítette, köszönöm! (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. október 10.

Gyótán a 6/a ...

A Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola 6.a osztálya egy kellemes kerékpártúrával Gyótapusztára kirándult. Kisétálva a külső vadászházig Tüttő Zoltán falugondnok és egyben erdésztechnikus sok érdekességet mesélt a gyerekeknek a növényekről, vadállatokról. Természetesen nem maradhatott el a foci, de volt kosárlabda is, s különös élmény volt a szarvasok etetése. Információ: Guricza Gyula. Képek: Boros Bence Köszönöm! (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. október 10.

Bicikli túrára indult az 5/b ...

Szombaton a nagyszerű időjárási körülményeket kihasználni, kirándulni mentek a Mikszáthos diákok. Az 5/b Szőcsény-puszta felé vette az irányt. A Széchenyi Zsigmond Szakközépiskola vadasparkját és az ott kialakított kiránduló helyet vették útiránynak. Az induláskor készült képeket köszönöm Henell Aurélnak! (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. október 2.

OSB Lány kézilabda ...

Ma Nagykanizsa serdülő csapatát fogadtuk a Sportcsarnokban. Az Országos Serdülő Bajnokságában lányaink a harmadik mérkőzésüket játszották ma. Kettőt nyertünk, egyet vesztettünk. A mai eredmény: Marcali VSZSE – Nagykanizsa 29-12 (12-2) Fölényes, magabiztos győzelmet arattunk a vendégcsapat felett. Fuisz János tanítványai nagyszerű játékkal megérdemelten nyertek még ebben az arányban is. Egy hét múlva szombaton a Tamási csapatot fogadjuk 11 órakor a Sportcsarnokban. Jöjjenek el jó meccs lesz az is! Gratulálok a csapatnak! (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. október 2.

Népmese napja a Mikszáthban …

A népmese napján, Benedek Elek születésének napján a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola könyvtárában nagymamák meséltek, mondták el kedves meséjüket a kisiskolásoknak. Az iskolából nyugdíjba vonult pedagógusok, Déghy Lászlóné, Monostori Lászlóné, Nádas Józsefné és Csordás Ferencné voltak a mesemondók. A mesehallgatás után a gyerekek közösen mesét alkottak, játszottak el, szólaltattak meg. A jó hangulatú mesedélutánt a "hamuban" sült pogácsa elfogyasztásával zárták a jelenlévők, és ígéretet tettek arra, hogy ezen a napon ők mondanak otthon mesét kistestvérüknek, nagyszüleiknek, családjuknak. A délelőtti szünetekben az iskola valamennyi diákja a zsibongóban a Magyar népmesék sorozat rajzfilmjeit nézhette. Kiállítás is készült, amely ősi kincseinkre, népmeséinkre irányítja a figyelmet.

További képek!


2010. október 1.

Országos Serdülő Bajnokság, fiú kosárlabda …

Tegnap Játszották le az első forduló elmaradt 2. mérkőzését a Sárvár ellen. Az ellenfél épp, hogy kitudott állni, emellett technikai felkészültségben is legalább két korosztály volt a különbség, így csapatunk fegyelmezettségének köszönhető, hogy nem lett teljesen komolytalan a mérkőzés. Az Albacomp ellen viszont mi kaptunk ki nagy különbséggel, sajnos reális eredmény született, hatalmas fizikális különbség volt az ellenfél javára. Információ: Bőle László Eredmény részletesen: Marcali VSZSE-UK – Albacomp DKKS 29:103 (3:42; 4:27; 8:14; 14:20) Ángyán Márk 9, Vida Bence 5, Gáspár Attila 4, Szántó Dénes 4, Portik Héliosz 4, Janku Martin 2, Lemli Roland 2, Sándor Mátyás 2, Bacskay Viktor 0, Balogh Dávid 0, Gáspár Balázs 0, Perger Dávid 0 | Marcali VSZSE-UK – Flextronics KSzc Sárvár 112:18 (40:0, 26:0, 21:6, 25:12) Ángyán Márk 20, Szántó Dénes 20, Gáspár Attila 20, Balogh Dávid 13, Gáspár Balázs 13, Vida Bence 10, Bacskay Viktor 6, Perger Dávid 4, Portik Héliosz 4, Janku Martin 2 Fotó: Garai István (marcaliportal.hu)

További képek!