2010. november 29.

Mikszáthosok a Tűzoltóságon ...

A Marcali Tűzoltóságon nagy gondot fordítanak a tűzmegelőzésre, és ennek része az óvodások, iskolások tájékoztatása. Már a tanév kezdet óta a Noszlopy, a Mikszáth, a Szaki és Szőcsényi Iskolások között szerveztek "diák tűzoltókat". Markhard Zsolt tűzoltó főhadnagy irányításával, vesznek részt foglalkozásokon. A laktanya és a felszerelések bemutatásán túl, elméleti képzést is kapnak, illetve felkészülnek tűzoltó versenyekre. (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. november 29.

Megnyertük a III. StudentComfort Kézilabda Tornát!

Huh … hát izgalmas volt… de nyertünk! De csak sorjában az eseményekkel … A döntőbejutásért a Kozármisleny csapatával mérkőztünk és 14-6 arányban nyertünk. Megint látszott a játékunkon, hogy érett, jó kézilabdát művelünk, magabiztos győzelem! (Eredetileg az Éles Kézilabda Klub volt a továbbjutó az elődöntőbe, de kiderült túlkoros lányok vannak a csapatban… ??? Őszintén csodálkozom!) Következett a döntő a Szombathelyi Sportiskola ellen. Akik gyakran olvassák a honlapot, igazat adnak nekem: nem nagyon szoktam a bírókkal foglalkozni … most mégis azt kell írnom: nagyon a hazai csapat javára lejtett a pálya! A mérkőzés végén az utolsó másodpercekben ellenünk ítélt 7 méteresnek köze nem volt a súlyos szabálytalanság esetéhez. Három méterre voltam … Mindegy! Jó csapat a Szombathely! Nem szorultak rá erre a segítségre! Szóval döntetlen 9-9, ( az eredményen látszik szenzációs védőmunkát produkált mind a két csapat!) a szabályok szerint 3-3 hétméteres következett. Mi bedobtuk a heteseket, az ellenfelünkét pedig a DoDo kivédte! Bán-Farkas Dorottya végig nagyszerű formában segítette a csapatát. Abban a hihetetlen feszültségben ami a csarnokban volt, a sorsdöntő pillanatokban nem hibázott!! Sőt! Következett az eredményhirdetés! Tavaly 5. –ek lettünk most nyertünk! Elfogultság nélkül állítom: megérdemelten! Bárczi Kata lett a torna legjobb játékosa! Neki is és a CSAPATNAK is gratulálok! Köszönöm lányok! Köszönöm Tanár Úr! (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. november 28.

Országos Serdülő Bajnokság, fiú kosárlabda …

Ma rendezték meg a a Városi Sportcsarnokban az OSB a Közép- Dunántúli csoport 6. fordulóját. Három alsó házban helyet foglaló csapat látogatott hozzánk. A várakozásnak és a papírformának megfelelően, mindkét mérkőzésünket jelentős különbséggel nyertük. Vendégeink egymás közötti eredménye: NEBULO KS Veszprém- Flextronics KSZC Sárvár 132:42; Siófoki KI- Flextronics KSZC Sárvár 79:40. A mi mérkőzéseink részletesen: Marcali VSZSE-UK – Siófoki KI 122:63 (36:9; 30:6; 28:23; 28:25) Vida Bence 37, Ángyán Márk 28/3, Portik Héliosz 12, Sándor Mátyás 11, Szántó Dénes 9, Szabó Noel 8, Bacskay Viktor 4, Perger Dávid 4, Gáspár Attila 3, Balogh Dávid 2, Gáspár Balázs 2, Lemli Roland 2, Rózsa Marcell 0 | Marcali VSZSE-UK – Nebuló KS Veszprém 95:52 (34:9; 29:18; 18:13; 14:12) Vida Bence 27, Ángyán Márk 25, Portik Héliosz 11, Sándor Mátyás 8, Szántó Dénes 8, Gáspár Balázs 6, Gáspár Attila 2, Balogh Dávid 2, Lemli Roland 2, Perger Dávid 2, Szabó Noel 2, Bacskay Viktor 0, Rózsa Marcell 0. Edző: Bőle László Gratulálok a győzelmekhez!


2010. november 26.

Mini kézisek ...

Átmenet a szivacskézilabdából az igazi kézilabdába, ez a foglalkozás megnevezése, ahol ma délután jártam. A Mikszáth Iskolában tartotta Pék Evelin, a két legfiatalabb korosztálynak. Eredetileg nem állt szándékomban felrakni a képeket - programot dokumentálni mentem oda - de hát, a lányok szenzációsak voltak. :-) Ja és a képek egy részét ők készítették! :-)) (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. november 24.

Nyílt hét a Mikszáthban ...


Szülők látogathatják november utolsó hetében a tanítási órákat. A felsős tagozat mindegyik osztálya két-két napon keresztül várja az érdeklődőket. Hogy az érkezők a tantermeken kívül is nézelődhessenek, a tanulók rajzórákon készített munkái díszítik az intézmény zsibongóját. Érdemes végiglapozni az alkotásgyűjteményt! Horváth László

További képek!


2010. november 20.

Nagyon kell az a tornaterem …

Ma kora reggel Kéthelyen találtam a Játékos sportverseny megyei döntőjére készülő Mikszáth –os gyerekeket. A Sportcsarnok foglaltsága miatt "idegenben" kell készülniük,a teremmérete miatt (nem elég hosszúak a feladat végrehajtásához a termeink) a versenyre. A kéthelyi Iskola adott lehetőséget a gyakorlásra. Köszönjük. Visszatérve a címhez … valamit tenni kellene a Mikszáth tornaterem ügyében … Ha nyer az "Integrált pályázat" ha nem nyer, egy könnyűszerkezetes kézilabdapálya méretű, nézőtér nélküli "munka" csarnokot kellene építenie a Városnak. Ha elindult a város a diáksport irányába, és azt prioritásként kezeli, elengedhetetlenül szükséges egy csarnok. A volt óvoda mellett elférne, és a meglévő szociális helyiségeket, termeket hozzá lehetne kapcsolni a csarnokhoz. Olcsó és megfelelő megoldás lehetne. Amikor pedig tétmérkőzés van, ott a nagyszerű Sportcsarnokunk! (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. november 18.

Szombaton már a tavaszi szezon kezdődik …

A Tolna elleni múlt szombati mérkőzéssel lezárult, az MVSZSE serdülő leány kézilabdásainak az OSB alapszakasz, őszi fordulója. Most a hétvégén már a tavaszi forduló mérkőzéseit játsszák. Szombaton a Szekszárdot fogadjuk, vasárnap pedig a Mohács otthonába utazik csapatunk. A lányainknak januárban, februárban már a Diákolimpia és az adidas Bajnokság is belép a programjukba. Ezért is hoztuk előre lehetőség szerint a tavaszi fordulóból a meccseket. Persze ennek az évnek sincs vége. Jövő héten a Student Comfort nemzetközi torna a feladat Szombathelyen, Karácsony előtt pedig Mostarban vesznek részt a - tervek szerint - egy tornán a lányok.

Nyár végén, amikor interjút készítettem a csapat edzőjével Fuisz Jánossal elmondta a cél a serdülő bajnokságban való részt vétellel, a felkészülés. Kezdettől fogva arra számított, hogy az idősebb, a fizikailag erősebb játékosokból álló ellenfeleinkkel szemben többször vereséget szenvedünk. Abban bízott a tanár úr, hogy tisztes helytállás mellett sokat tapasztalnak a lányok, és minden tekintetben javukra válik a nehezebb ellenfelekkel játszott mérkőzések. Én úgy gondolom ez a cél megvalósult. A tegnapi edzésen kaptam Fuisz Jánostól egy, az OSB alapszakasza őszi fordulóinak mérkőzéseiről készült statisztikát, ebből idézek néhány adatot. Kilenc lejátszott mérkőzésből hármat nyertünk és hatot vesztettünk. A Pécsvárad és a Tolna ellen játszottunk két szoros meccset, sajnos vesztettünk. Elmondható, hogy "megalázó" nagyarányú vereséget nem szenvedtünk. A 9 mérkőzésen dobtunk 200 gólt. Legjobb góllövőink: Bárczi Kata és Mezőfi Brigitta egyaránt 32-32 gólt dobott. A sorban Szabó Eszter következik 28 góllal. Dudás Krisztina 19 gólt dobott, és Sárfi Anett is 17 góllal segítette a csapatot. A teljes lista itt megtekinthető. (marcaliportal.hu)


2010. november 18.

Fizika előadás a Mikszáthban ...

Lehet érdekes is a fizika … ez derült ki a számomra, ma délután a Mikszáth Iskolában. A Magyar Tudomány Napjához kapcsolódóan érdekes, látványos kísérleteket láthattunk Beke László keszthelyi fizika tanár előadásában. Kedves szülők … javasolom a mikrókat elzárni néhány napig! :-)))) (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. november 15.

Kosárlabda Országos Gyerek Bajnokság …

Székesfehérváron jártak tegnap a Szürke Farkasok. Az Országos Gyerek Bajnokság alapszakaszának második fordulóját rendezték meg a házigazdák. A Marcali VSZSE- UK csapata, a Marcali Szürke Farkasok két mérkőzést játszottak, egyet nyertek egyet vesztettek, de a Pápa elleni vesztes meccset a javunkra írták. Ahogyan Bőle László szakvezetőtől megtudtam: "A mérkőzést 20:0- val a mi javunkra írták jóvá, mivel a Pápa csak úgy tudott kiállni, hogy 5 túlkorost szerepeltetett a csapatban a beleegyezésemmel." Eredmények: Marcali Szürke Farkasok– Fehérvári Gömbvillámok 40:23 (9:6, 17:2, (4:4) 3:11, 7:0) Tárnai Bálint 16, Huszár Ádám 8, Nádor Zoltán 6, Dudás Gábor 3, Ősz Zoltán 2, Pál András 2, Rajnai Tamás 2, Tankovics Dániel 1, Ángyán Patrik 0, Czobor Dávid 0, Kovács Botond 0, Németh Kristóf 0 Marcali Szürke Farkasok– Pápai Bikák 28:37 (4:10, 3:8, (4:3) 8:12, 9:4) Huszár Ádám 9, Tárnai Bálint 5, Czobor Dávid 3, Dudás Gábor 3, Ángyán Patrik 2, Nádor Zoltán 2, Rajnai Tamás 2, Ősz Zoltán 1, Szabó Bálint 1, Kovács Botond 0, Pál András 0, Tankovics Dániel 0, Németh Kristóf 0 Edző: Bőle László


2010. november 13.

Kosárlabda Országos Serdülő Bajnokság …

Az elhalasztott 4. forduló után, ma az 5. forduló keretében Sárváron lépett pályára serdülő fiú csapatunk. Olyan ellenfelek ellen akik velünk együtt esélyesek, hogy az Albacomp emellett kiharcolják a továbbjutást az országos főtáblára. Nem könnyítette a helyzetünket, hogy Ángyán Márk sérülése miatt, meghatározó játékos maradt távol. Küzdelmes, nehéz mérkőzéseket vívtunk, a látottak alapján nincs miért szégyenkeznünk. A Győri KC ellen a sok hiba miatt magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Pozitívum, hogy ha csak 1 pont különbséggel is, de hoztuk a mérkőzést. A Pápa elleni 20 pontos végeredmény csalóka, mert a 4. negyed feléig fej-fej melletti küzdelmet vívtunk, de az ellenfélnél szereplő korosztályának egyik legjobb válogatott játékosáról történő kipontozódások megpecsételték a sorsunkat. Eredmények: Marcali VSZSE-UK – Győri KC 60:59 (22:13; 10:18; 21:12; 7:16) Sándor Mátyás 18/6, Portik Héliosz 14, Vida Bence 12, Balogh Dávid 7, Perger Dávid 4, Szántó Dénes 3, Lemli Roland 2, Niklai Rokkó 2, Bacskay Viktor 0, Gáspár Balázs 0, Janku Martin 0 | Marcali VSZSE-UK – Pápa KC 54:75 (14:26; 14:7, 18:26, 18:16) Portik Héliosz 21, Vida Bence 14, Sándor Mátyás 13, Niklai Rokkó 4, Lemli Roland 2, Bacskay Viktor 0, Balogh Dávid 0, Gáspár Balázs 0, Janku Martin 0, Perger Dávid 0, Szántó Dénes 0 Edző: Bőle László


2010. november 13.

Kovács Cukrászda Kupa ...

Második alkalommal rendezték meg a Városi Sportcsarnokban, a Kovács Cukrászda Kupát. Ez alkalommal a III. korcsoportos lányok részére. A négy résztvevő csapat színvonalas, izgalmas mérkőzéseket játszott egymással. Eredmények: Nagyatád – Marcali 5:10 | Lenti – Tamási 4:19 | Marcali – Lenti 22:8 | Nagyatád - Tamási 11:10 | Nagyatád – Lenti 9:7 | Marcali – Tamási 14:10. Végeredmény: 1. Marcali, 2. Nagyatád, 3. Tamási, 4. Lenti. Legjobb mezőnyjátékos: Sere Márta (Tamási). Legjobb kapus: Duzsin Rebeka (Nagyatád). Gólkirálynő: Kuti Bettina (15 gól Marcali). Marcali legjobbja: Horváth Mirella. (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. november 13.

Kosár utánpótlás torna ...

Régen volt már ilyen hangos a Mikszáth Iskola tornaterme, mint ma a TÁMOP-3.2.11/10/1 Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása, "Sporttevékenységek az egészségtudatos életmódra nevelésért" pályázaton belül megrendezett Városi Kosárlabda bajnokság első fordulóján, melyen alsó tagozatos fiúk (2-4. osztály) mérkőztek meg egymással. A gyerekek megmutathatták szüleiknek, testvéreiknek, hol tartanak a kosárlabdában, és egyben remek lehetőségük nyílt arra, hogy összemérjék az erejüket a jó hangulatú meccseken. Természetesen senki sem ment haza üres kézzel, minden évfolyamon díjazták az első három helyezettet, de a helyezés nélkül maradt csapatok tagjainak is jutott ajándék. Eredmények: 2. osztály I. Vörös Ördögök II. Sasok 3. osztály: I. Armani Jeans Milano. II. Pumák, III. Boston Seltic. IV. Bendzsó, 4. osztály: I. Marcali FC Barcelona, II. Perzsák, III. Szürke Farkasok, IV. Lakers. Információ: Balogh Viktória. Köszönöm! (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. november 12.

"Igazi játék! Igazi pályán!"

A címet nem én találtam ki, hanem az utánpótlás nevelést támogató pályázat megírói. Nagyszerű cím! Magában foglalja kezdeményezés lényegét. Az igazi pályán most azok is kézilabdázhattak valódi mérkőzésen, akiknek ez ritkán adatik meg. Ez alkalommal kevesen voltak a nézőtéren, de ez még csak az előkészület volt, a nagyobb rendezvényhez. A Noszy játszott a Mikszáth ellen. Eredmény? Kit érdekel! Élvezték a lányok a játékot, és valódi küzdelem folyt a pályán, ez a fontos! Az eredmény nem számít! (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. november 6.

Elhoztuk a Kupát!

Ma Siklóson jártak a kézilabdás lányaink. A Kanizsai Dorottya Kupát rendezték meg az 1997-1998 –ban született lányoknak. Pontveszteség nélkül, mindhárom mérkőzésünket magabiztosan megnyerve, elhoztuk a győztes csapatnak járó serleget. Eredmények: Balatonszemes – Marcali 9-16 (3-8); Marcali – Siklós 19-10 (11-3); Marcali – Kozármisleny 22-13 (12-8). Kupagyőztes a Marcali csapata, második lett a Kozármisleny, harmadik a Balatonszemes. Gratulálok lányok! (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. november 4.

Készülnek a Játékos Sportversenyre ...

Az őszi szünet adta lehetőséggel éltek a Mikszáth Iskola testnevelői, Fuisz Jánosné és Balogh Viktória. Egy a valós versenyfeltételeknek megfelelő helyen, a Városi Sportcsarnokban tartottak felkészülést a Játékos Sportvereny I-II korcsoportos csapdainak . A második, harmadik és negyedikosztályos lányok és fiúk most a versenykiírásban szerepelő pályahosszokon végezték a feladatokat. A Diáksport Szövetség megtartotta sorsolást és kiadták az ebben évben meghatározott feladatokat. A felkészülés során ezeket a gyakorlatokat végzik a gyerekek. A régiós és a megyei döntő itt lesz Városunkban a következő év elején. A célunk a régiós döntőbe jutás és a ... Sok sikert! Szurkolok, hogy megismételjétek a kiváló korábbi eredményeiteket! (marcaliportal.hu)

További Képek!