2010. december 30.

Ma is készültek a Játékos Sportversenyre ...

Kihasználva a téli szünet adta lehetőséget, a Mikszáth Iskola testnevelői: Fuisz Jánosné és Balogh Viktória gyakoroltak gyerekekkel, egy a valós versenyfeltételeknek megfelelő helyen, a Városi Sportcsarnokban. A Játékos Sportverseny I-II korcsoportos Diák Olimpia megyei döntőjére készül csapatunk. A második, harmadik és negyedikosztályos lányok és fiúk most a versenykiírásban szerepelő pályahosszokon végezték a feladatokat. Megtörtént a csapatszűkítés, a felkészülést megkezdő 30 gyerekből mostantól 18 fő az, aki a gyakorlásokban részt vesz. A megyei döntő Marcaliban lesz 9 csapat részvételével, február első hetében. Sok sikert gyerekek! Hajrá Marcali! (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. december 29.

Befejezte ez évi szereplését Fuisz János csapata …

Év végi, és szezonvégi értékelésre, valamint az elkövetkezendő évre vonatkozó esélylatolgatásra kértem Fuisz Jánost.

Legutóbb részletes értékelésre augusztusban, a 2010/2011 évi szezon kezdetekor kértem. Most is inkább az őszi/tavaszi szereplésről kérdezem, de előtte kérem, foglalja össze röviden a 2010 év eseményeit. Több alapvető változás történt ebben az évben, teljesen átvette a serdülő csapat vezetését, átalakult az alapfokú oktatás Marcaliban. Na de térjünk a tárgyra. Milyen év volt a 2010 a csapat életében?

Az utánpótlás kézilabdában 2010 változást hozott, egy kicsit tompultak a két alapfokú oktatási intézmény között meglévő, ilyen jellegű versengések az intézmények összevonása kapcsán. Ez kiszélesíti a választási lehetőséget, amelyre nagyon szükség is van. Mostanáig csak a Mikszáthból jönnek fel azok a szivacskézilabdában "megedzett" gyerekek, akik heti 3-4 edzéssel is készülnek a későbbi megmérettetésre. Ha a beindult pályázati lehetőséggel élve, a Noszlopyban is elkezdődik a szivacskézilabda oktatás, -és valóban több évig fenntartják a támogatást-, akkor nem fordulhat elő még egyszer, az az 5-6 évvel ezelőtti helyzet, amikor is a megkezdett munkát különféle okok miatt abbahagytuk. Most, hogy rendeződni látszik a Városon belül az utánpótlás helyzete, azt gondolom egyenes pályára került az utánpótlás nevelés. Kialakul a gyerekek között az a "mag" akikre majd építeni lehet a továbbiakban. A pályázat eredményeképpen már az óvodások között is népszerűsíteni tudjuk ez a játékot. Tovább! (marcaliportal.hu)


2010. december 28.

Elkészült a főtábla sorsolása ...

"Elkészült a főtábla sorsolása, kaphattunk volna könnyebb csoportot is!" … fogalmazott Bőle László a Marcali VSZSE-UK serdülő kosárlabda csapatának edzője levelében. Mint arról korábban már hírt adtam, a Fiú Országos Serdülő Bajnokság alapszakasz, Közép- Dunántúli csoportjában fiaink a 3. helyen végeztek és ezzel bejutottak az országos főtáblára, a legjobb 32 csapat közé!A "H" csoportba sorsoltak minket, ahol az Atomerőmű SE (Paks), a Körmendi Törpördögök és a Soproni Sportiskola csapatai lesznek ellenfeleink. Az 1. forduló időpontja: 2011.01.15.-01.16. Sok sikert fiúk! A sorsolás itt letölthető!


2010. december 21.

A legjobbak között a serdülő kosarasaink!

Tegnap pótolták a többszörösen elhalasztott 4. fordulót, a Fiú Országos Serdülő Bajnokság alapszakasz, Közép- Dunántúli csoportjában. Bőle László a csapat mestere elmondta: papírforma, sima győzelmeket arattak Veszprémben. Így csapatunk a csoportban a 3. helyen zárt 10 győzelemmel és 4 vereséggel, és ezzel bejutott az országos főtáblára a legjobb 32 csapat közé. Gratulálok a nagyszerű teljesítmányhez!! A csoport végeredménye: 1. Albacomp 2. Pápa KC 3. Marcali VSzSE- UK 4. Győri KC 5. Fehérvár KC 6. Nebuló KC Veszprém 7. Siófoki KI 8. Flextronics KC Sárvár. 2010. okt. 30-ról elhalasztott mérkőzések pótlása: Marcali VSZSE-UK – Siófoki KI 65:25 (25:3; 18:9; 10:6; 12:7) Vida Bence 20, Ángyán Márk 16, Sándor Mátyás 15/3, Balogh Dávid 6, Szántó Dénes 6, Szabó Noel 2, Bacskay Viktor 0, Gáspár Attila 0, Gáspár Balázs 0, Janku Martin 0, Lemli Roland 0, Perger Dávid 0 Marcali VSZSE-UK – Nebuló KS Veszprém 65:34 (26:17; 21:8; 13:3; 5:6) Ángyán Márk 31, Vida Bence 18, Balogh Dávid 5/3, Sándor Mátyás 5, Gáspár Balázs 2, Lemli Roland 2, Niklai Rokkó 2, Szántó Dénes 0, Gáspár Attila 0, Janku Martin 0, Perger Dávid 0, Szabó Noel 0 Edző: Bőle László


2010. december 20.

Karácsonyi Kupa Mostarban ...

Marcali város jó hírét vitték, a Marcali VSZSE-UK leány kézilabda csapatának tagjai, amikor a hétvégén megnyerték Mostarban a Karácsonyi Kupát.

Fuisz Jánost kérdeztem ma délután a leánykézilabda csapatunk mostari szerepléséről. Hogy értékeli a tornát, és a csapat teljesítményét, hogy illeszkedett ez a torna a csapat éves munkájába?

A serdülő bajnokságban szünet van, csak január 4-én játszunk legközelebb ezért tettünk eleget a szíves meghívásnak. Ez egy nagyszerű alkalom volt arra hogy még játékba tartsuk a gyerekeket. Magáról a színvonalról pedig azt kell mondanom hogy a volt Jugoszláv tagköztársaságok kézilabdája Európai színvonalú és ez a fiatalokra is vonatkozik. Sőt én láttam ott a fiatalabb korosztályokat is, (98 előtt) akik hasonlóan jó színvonalon kézilabdáznak, és lényegesen előbbre járnak mint a mi fiatalabb leányaink. Na de a mi ellenfeleinkről. Az ellenfeleink a 96 után született gyerekekkel játszottak, nekünk ilyen csak egy van Pamuki Alexa. A HRK KOSAČA játékosairól azt kell mondanom jól megtermett lányok és több korosztályos válogatott is volt közöttük. Ránézésre azt mondom szinte verhetetlennek tűnő társaság, atlétikusan képzettek jó csapat! Az első meccsen megvertük őket 16:9 –re és megmondom őszintén nagyon tartottam attól, hogy ez még egyszer nem fog sikerülni. Szerencsére sikerült a lányokat feltüzelni, megmondtam a magyar színekért kell játszani, önmagukért és Marcaliért! Szerencsére a lányok már a félidőben 5 góllal vezettek és ezt megtartották a végére is! Nagyszerűen védekeztek a lányok, kiléptünk 9-10 méterre és ezek a hosszú lövők eredménytelenek voltak. A gyors indításainkra pedig nem volt ellenszerük. Tovább! (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. december 19.

Megnyertük a Mostar –i Karácsonyi Tornát!

Fuisz János tanítványai pénteken utaztak Mostarba, egy nemzetközi tornára. A kapcsolat a vendéglátókkal, a Balaton Kupán jött létre Fonyódon. A lányok összebarátkoztak – holmi éjszaki Balatoni fürdésről és közös éneklésről szólnak a meg nem erősített hírek :-)))) -, a lényeg meghívtak minket erre a hagyományosan évente megrendezett Karácsonyi Kupára. A Bosnyák és Horvát kézilabda utánpótlás rangsorának elején szerepelő csapatok nem voltak könnyű ellenfelek. Fuisz János telefonon elmondta: szombaton a horvát RK Metković csapatát már egyszer legyőztük, de mára 4 kulcsjátékost hoztak, és hihetetlen elszántsággal próbálták a "becsületet" helyreállítani. Hát nem sikerült! A leányaink fantasztikus védekezéssel, gyors lerohanásokkal legyőzték a döntőben a horvát ellenfelüket, és megnyerték a kupát. Eredmény: 22-17. A csapat egységes volt, jól koncentrált és jól bírta mind a négy meccset! (Csak az őszi szezonban 40 mérkőzésük volt!) A torna legjobb kapusa Bán-Farkas Dorottya – gratulálok DoDo! – két fordulóban a legjobb játékos Szabó Eszter, egy fordulóban pedig Szecsődi Laura lett! Gratulálok!!! Megtudtam azt is, hogy február végén a HELVÉCIA Kupán két csapattal is képviselik magukat a mostari barátaink. A 96-97 és 98-99 korosztályokban. A csapat már a úton van és mindenki egészséges! Képeket holnapra ígérek! Gratulálok lányok! Gratulálok Tanár Úr! (marcaliportal.hu)


2010. december 19.

Mikszáth utcai iskolások karácsonyi készülődése ...


A Mikszáth úti Iskola tanulói vendégszerepeltek a marcali plébániatemplomban a reggeli szentmisén. Dénes Csenge 8. osztályos tanuló Vass Albert: A Bakonyi Krisztus karácsonyi csodája című elbeszélését mondta el, majd Nádor Zoltán 5. osztályos tanuló karácsonyi népdalokat énekelt. Felkészítő tanáruk Stamler Edit. Képek és információ: Marcali Plébánia

További képek!


2010. december 18.

Hírek Mostarból ...

Bizonyára sokan értesültek arról, hogy Városunk reprezentáns leány kézilabdacsapata a Hrk Kosača (Bosznia-Hercegovina) csapatának meghívására egy nemzetközi tornán vesz részt Mostarban. Pénteken utaztak, és ma délelőtt a győzték le a helyi HRK Katarina Mostart 2-8 félidőt követően 9-16 arányban. Ma délután nehezebb feladat várt leányainkra a horvát RK Metković csapatával mérkőztünk és győztünk 21-18 arányban, 12-9 volt a félidő. Fuisz János telefonon elmondta: holnap délelőtt még lesz egy mérkőzésünk a házigazda Hrk Kosača csapata ellen. Ha legyőzzük a hazai csapatot akkor vasárnap este döntőt játszunk! Gratulálok! Hajrá Marcali! (Az aggódó hozzátartozóknak: mindenki egészséges és jól vannak a lányok!) (marcaliportal.hu)


2010. december 18.

Karácsony a Mikszáthban ...

Évtizedes hagyománya van, a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskolában a Karácsonyi koncertnek. Tegnap este is zsúfolásig megtelt az iskola zsibongója, a hozzátartozókkal. Nem hiába próbáltak, gyakoroltak a gyerekek! Nagyszerű és magas színvonalon előadott produkciókat láthattam. Gratulálok a gyerekeknek és felkészítőiknek, és azoknak, akik közreműködtek! Az előadás és a gyönyörűen feldíszített helyszín, méltó volt az Ünnephez! (Két oldal van!) (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. december 16.

Somogy Megye Legjobb Diák Csapata II. helyezés ...

Ma rendezték Kaposváron, a Megye Házán a Somogy Megyei Diáksport Szövetség hagyományos év végi rendezvényét, ahol az elmúlt tanév diákolimpiai bajnokságot nyert csapatok, versenyzők felkészítő tanárait, edzőit jutalmazták. A program keretében került sor "Somogy Megye Diáksportolója" és "Somogy Megye Legjobb Diákcsapata" címek választása 1-3. helyezetteinek jutalmazására. Ez utóbbin a Mikszáth Utcai Általános Iskola 2009/10. évi III. korcsoportos atlétika leány négy próba országos bajnokcsapata a 2. helyen végzett a szintén bajnok Kaposvári Munkácsy Gimn. VI. korcsoportos fiú kosárlabda csapata mögött. A csapat tagjai voltak: Ágoston Kitti, Bárczi Kata, Kuti Bettina, Mezőfi Brigitta, Sárfi Anett, Szabó Eszter, Szecsődi Laura. A csapat nevében Sárfi Anett és Szecsődi Laura vette át a díjat. A bajnokedzőknek járó jutalmat vehették át a csapat felkészítői Bőle László és Fuisz János testnevelők, akik a csapatarany mellett Kardos Evelin tanítványuk kislabda hajításban elért országos bajnoki címéért is kapták az elismerést. Itt jutalmazták a diáksportban legeredményesebb általános és középiskolákat is. Bár dobogóra nem állhatott, de Mikszáth Utcaiak "250 fő feletti iskolák versenyében" elért 5. helyezés így is dicséretes. Különösen annak tudatában, hogy csak integrált (több iskola összevonásával létrejött intézmények Kaposvár, Siófok, Barcs, Nagyatád) előzték meg.

További képek!


2010. december 15.

Edző meccs ...

Edzőmérkőzést játszottak ma az 1998 –ban és korábban született kézilabdás lányaink a Kéthely csapatával. A mérkőzés már az Országos Gyermek Utánpótlás Bajnokságra való felkészülést szolgálta. A számszerű eredményt nem írom meg - nyert a Marcali -, több "félidőt" játszottak és ezért nem lehet reális a "verseny helyzethez" hasonlítható értéket közölni. (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. december 14.

Karácsonyi műsor …

Ma délelőtt a Noszlopy Utcai Idősek Otthonában karácsonyi műsorral köszöntötték az időseket a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola 4.a osztályos tanulói. Az otthon lakói könnyes szemmel fogadták a karácsonyzáró összeállítást, melyet a versek, dalok mellett hangszeres betétek is színesítettek. Köszönetképpen az otthon dolgozói megvendégelték a gyerekeket. Képek és információ: László György.

További képek!


2010. december 13.

Kosárlabda OSB 7. forduló ...

Tegnap délután Pápán léptek pályára a Közép- Dunántúli csoport 7. fordulójában serdülő kosarasaink. Küzdelmes, jó mérkőzéseken a Győrt megverték, a házigazda Pápától kikaptak. Így továbbra is a 3. helyen állnak a csoportban. Legközelebb december 11-én Veszprémben lépünk pályára fiaink az elmaradt 4. forduló pótlásaként. Információ: Bőle László. Gratulálok a győzelemhez! Marcali VSZSE-UK – Győri KC 72:57 (16:14; 21:12; 15:12; 19:20) Vida Bence 33/3, Ángyán Márk 12, Sándor Mátyás 11/3, Szántó Dénes 6, Portik Héliosz 4, Balogh Dávid 2, Gáspár Attila 2, Janku Martin 2, Bacskay Viktor 0, Gáspár Balázs 0, Lemli Roland 0, Szabó Noel - Marcali VSZSE-UK – Pápa KC 54:68 (6:15; 22:17, 17:23, 9:13) Ángyán Márk 22, Vida Bence 10, Portik Héliosz 8, Sándor Mátyás 6/6, Szántó Dénes 5, Balogh Dávid 3/3, Bacskay Viktor 0, Gáspár Attila 0, Gáspár Balázs 0, Janku Martin 0, Lemli Roland 0, Szabó Noel 0 Edző: Bőle László


2010. december 11.

Harmadik forduló ...

Ma rendezték a TÁMOP-3.2.11/10/1 Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása, "Sporttevékenységek az egészségtudatos életmódra nevelésért" pályázaton belül megrendezett Városi Kosárlabda bajnokság harmadik fordulóját. Eredmények: 2. osztály I Szürke Farkasok II. Vörös Ördögök III. Sasok IV. Fekete Skorpió 3. osztály I. Armani Jeans Milano II. Bendzsó III. Boston Seltic 4. osztály I. Marcali FC Barcelona II. Lakers III. Vérfarkasok IV. Gyilkos Farkasok Információ: Balogh Viktória (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. december 09.

Magabiztos győzelem ...

Ma délelőtt játszották le az Országos Kézilabda Gyermek-bajnokság Somogy megyei fordulóját a Városi Sportcsarnokban. Fuisz János együttese magabiztos játékkal minden mérkőzését nyerve jutott tovább a régiós döntőbe. A csapat minden tagja pályára lépett ma. A múlt héten betegség miatt hiányzó játékosok is jobbára pihentek. Szombaton nehéz mérkőzés vár ránk az Országos Serdülő Bajnokságban. A csoportot nagy fölénnyel vezető Tamási otthonába látogatunk, és nem győzelmi esélyekkel. Vissza a mai napra: a második helyezett a Eötvös DSE Csurgó csapata lett és ezzel Ők is résztvevői a Baranya, Zala és Somogy megye legjobbjaival lejátszandó régiós döntőnek. Előzetes hírek alapján, van esélyünk a rendezésre! Eredmények: Marcali VSZSE – Eötvös DSE Csurgó: 18 - 8 | Eötvös DSE Csurgó – Babay DSE Nagyatád: 20-8 | Babay DSE Nagyatád - Marcali VSZSE: 4-23 | Eötvös DSE Csurgó - Marcali VSZSE : 12-19 | Babay DSE Nagyatád - Eötvös DSE Csurgó: 8 – 15 | Marcali VSZSE - Babay DSE Nagyatád : 20-4 Gratulálok! (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. december 06.

Nem sikerült a kis kosarasoknak ...

Vasárnap az Országos Gyermek Bajnokság Fehérvári területének 3. fordulóját rendezték. Az "A" csoportban nálunk képzettebb csapatokkal találkoztunk, így megérdemelten nyertek ellenfeleink. A mérkőzéseken hullámzó teljesítményt nyújtottunk, voltak időszakok mikor kifejezetten gyámoltalanul és bátortalanul játszottunk. Ennek köszönhető a nagy különbségű vereség. Még az sem mentség, hogy betegség miatt nem legjobb összeállításban játszottunk. Információ: Bőle László 3. forduló: Siófok, 2010. dec. 05. Marcali Szürke Farkasok– Fehérvári Főnixek 24:52 (8:15, 9:12, (3:3) 1:16, 3:6) Pál András 6, Tárnai Bálint 5, Nádor Zoltán 4, Kovács Botond 4, Ivusza Milán 2, Rajnai Tamás 2, Ángyán Patrik 1, Ősz Zoltán 1, Németh Kristóf 0, Szabó Bálint 0, Tankovics Dániel 0 Marcali Szürke Farkasok– Paksi ASE 25:73 (2:20, 2:16, (3:8) 10:22, 8:9) Ivusza Milán 6, Ángyán Patrik 5, Kovács Botond 4, Tankovics Dániel 4, Tárnai Bálint 3, Nádor Zoltán 2, Pál András 1, Rajnai Tamás 0, Szabó Bálint 0, Ősz Zoltán 0 Edző: Bőle László


2010. december 05.

Nem ment a Szürke Farkasoknak ...

Tegnap játszották a bajnokság 3.fordulóját. A cél a tisztes helytállás volt a legerősebb "A"csoportban a Székesfehérvár és Paks csapatai ellen. Betegségek miatt nem tudtunk ideálisan készülni erre a hétvégére ami főként a második mérkőzésen mutatkozott meg ahol nagyon elfáradtak a fiúk. Az ASE Paks elleni játék bizakodásra adhat okot, egy erős ellenfél ellen is voltak szép megmozdulásaik a gyerekeknek. Folytatás Januárban. Információ: Magyar Viktor. Köszönöm! Eredmények: Marcali Szürke Farkasok–ASE Paks 32:62 (8-9, 6-17 (4:6) 8:16, 6-14) Hanzsek Péter 11, Czobor Dávid 8, Isfan Dániel 4, Németh Norbert 4, Dudás Gábor 3, Tomsics Kristóf 1, Sági Dániel 1, Galambos Bence 0, Péter Szabolcs 0, Göndöcs Richárd 0, Marcali Szürke Farkasok–Fehérvári Darazsak 16:78 (4-14, 2-24 (6:6) 2:13, 2-13) Hanzsek Péter 7, Czobor Dávid 4, Isfan Dániel 1, Péter Szabolcs 1, Galambos Bence 1, Tomsics Kristóf 1, Sági Dániel 1, Göndöcs Richárd 0, Németh Norbert 0, Dudás Gábor 0, Edző: Magyar Viktor


2010. december 04.

Kézilabdás bemutató …

Sajnos kevesen vettek részt, a ma délelőtt megrendezett kézilabda utánpótlás bemutatón. Az óvodások és a kisiskolások között sok a beteg, és talán egy kis "lustaság" is közrejátszott abban, hogy reggel kilenckor a várt létszám nem jelent meg a Sportcsarnokban. Természetesen a jelenlévők bemutatták a tanultakat. Egészen biztos vagyok abban, hogy tavasszal a következő rendezvényen sokkal többen lesznek a szülők és a gyerekek! (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. december 03.

Kiemelkedő képességű sakkozók fejlesztése …

Ma kora este a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskolában Guricza Gyula és Babits András a MVSZSE Sakk Szakosztályának edzője tartott foglalkozást a legjobban szerepelő I-II. és III.-IV. korcsoportos sakkozó gyerekeknek. A program kapcsolódik a TÁMOP tehetségeket támogató programjához. (marcaliportal.hu)

További képek!


2010. december 03.

Balatonszemesen …


Balatonszemesen a X. Jubileumi Mikuláskupán vett ma részt a Mikszáth Iskola Játékos Ügyességi csapata. Sajnos az idén egy ponttal lecsúsztunk a dobogó legfelső fokáról, a kupa a házigazdáknál maradt, de csapatunk így is az előkelő II. helyen végzett a 7 csapatból álló mezőnyben. Eredmények: I. Balatonszemes II. Marcali Mikszáth III. Balatonboglár

További képek!


2010. december 03.

Körzeti német verseny …


Ma délután rendezték meg a 7. – 8. osztályosok német nyelvi versenyét. Az időjárás miatt több iskola visszamondta a részvételt. Balatonfenyves, Kéthely és Marcali két általános iskolájának legjobb németesei versengtek egymással a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskolában. (marcaliportal.hu)

További Képek!