2011. január 27.

Újabb résztvevők a kompetencia alapú oktatásban


Iskolánkban az idei tanév folyamán a programba bekapcsolódó tanulócsoportok munkáját két újabb digitális tábla segíti. A felvételeken az elsősök-másodikosok magyar- és matematikaórán páros, csoport- és frontális munkában dolgoznak, az ötödikesek németórán farsangi álarc mögé bújva különféle szituációs gyakorlatokat játszanak el.

További képek!


2011. január 26.

Kettőt nyertünk, kettőt vesztettünk …

Nagyatádon rendezték meg ma délelőtt, az Országos Kézilabda Utánpótlás Bajnokság Somogy megyei döntőjét az U11 korosztályban. Leányink kétszer legyőzték a Balatonföldvári Gróf Széchényi Imre Általános Iskola csapatát és kétszer kikaptak a házigazda Babay József DSE csapatától. Az első meccsen elszenvedett vereségünket követően, mintha nem is ugyan az a csapat lépett volna a pályára … fölényesen legyőztük a Balatonföldvárt. A második Nagyatád elleni mérkőzésen viszont nyilvánvalóvá vált, jobb csapat a megye bajnok. Megint egyszer megvertük a Balatonföldvárt, és második helyen továbbjutottunk a régiós döntőbe. Eredmények: Marcali – Nagyatád 5:12 (0:5); Balatonföldvár - Marcali 0:18 (0:8); Nagyatád – Marcali 16:9 (8:4); Marcali – Balatonföldvár 14:0 (7:0). (marcaliportal.hu)

További képek!


2011. január 22.

Magyar Kultúra Napja

Sok tanulót fellelkesített a kultúra napja a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskolában. Egy rövid megemlékezés után a kilenc felső tagozatos osztály egy szívvel-lélekkel szavalta el a Himnuszt, a magyar nép nemzeti imádságát, amelyet 1823. január 22-én fejezett be Kölcsey Ferenc. A könyvtárban lebonyolított kéziratmásoló délutánon pedig közel 40 tanuló alkotta újra nagy gonddal a reformkori mű első versszakát Kölcsey betűformáival.

További képek!


2011. január 18.

AMV 2011

 

Megjelent az AMV feladatgyűjtemény legújabb 2009-2010-es kiadása.

 

Megrendelhető a http://mikszath-marcali.hu/amv_feladatgyujtemeny.html oldalon.


2011. január 11.

Tűzoltó szakkör …

2010/2011-es tanévben a Marcali Tűzoltóparancsnokság, és Marcali két alapfokú (Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola, Marcali Mikszáth Kálmán utcai Általános Iskola), és két középfokú (Marcali Szakképző Iskola, Széchenyi Zsigmond Szakközép- és Szakiskola Szőcsény) oktatási intézményben tűzoltószakkört indított. A tanulók elméleti és gyakorlati oktatásban részesülnek. A szakkör éves tanmenet alapján zajlik, a Marcali Mikszáth Kálmán utcai Általános Iskola diákjai 2011. január 10-én tálcatűz oltási gyakorlaton vettek részt. Képek és információ: Markhard Zsolt tű. fhdgy. oktatási koordinátor (marcaliportal.hu)

További képek!


2011. január 15.

Sajnos két vereség ….

Nem sikerült folytatnunk a tegnapi nagyszerű szereplést a fiúknak az OSB fordulóban … Ma a második meccset játszottuk a csarnokban, a Körmend volt az ellenfél. Kikaptunk egy jobb csapattól. Az előzetes esélylatolgatáskor Bőle Tanár Úr ezt az eredményt jósolta. Mi inkább a nap harmadik mérkőzésére, a Soproni Sportiskola csapata ellen készültünk. A kézilabda meccset követő mérkőzésen sajnos már egy sérülttel, kezdtünk. Az irányító Sándor Matyi kiesett a csapatból. A második félidőben egy másik meghatározó játékosunk Vida Bence is megsérült és végleg kiesett a játkból … A csapat nem adta fel, küzdött, harcolt, sajnos azonban nem sikerült a bravur … Nem szabad elkeseredni fiúk! Erre az eredményre lehet építkezni! Gratulálok Nektek! Az Ország legjobb 32 csapata között, az egyik legjobb csapatot legyőzve (Paks) nagyszerű mérkőzéseket produkálva megérdemelt sikert arattatok a hazai közönség előtt! Az alsóházi 16 között további sikeres szereplést kívánok! (Ha jól értettem Bőle Lászlót, még ott is van egy vigasz ág! Miért is ne fiúk?!!) (marcaliportal.hu)

További képek!


2011. január 14.

Nagyszerű győzelem!

Hát fiúk … ez nem semmi! Gratulálok Nektek és Mestereteknek, Bőle Lászlónak. Hogy mihez is…? Ma délután, kora este játszotta a Marcali VSZSE-UK serdülő fiú kosárlabda csapata, első mérkőzését az Országos Serdülő Bajnokság Országos Főtábla 1. fordulójában (legjobb 32 között!) a Sportcsarnokban. Mindjárt elsőre egy "nagy esélyes" csapattal kezdtünk, ... a régió bajnok paksi Atomerőmű SE csapatával. A siker tudatában már nyugodtan leírhatom, egy tisztes vereség volt az elvárás … Szerencsére fiaink, a csapat nem így gondolta! Nagyszerű játékkal, kiváló összpontosítással, kiemelkedő csapatmunkával legyőztük, a jóval esélyesebb vendégcsapatot. Emlékezetes nagyszerű teljesítmény! Váratlan, hatalmas öröm a győzelem! Gratulálok minden egyes játékosnak és a CSAPATNAK! Gratulálok Bőle Tanár Úr! Eredmények pénteken: Atomerőmű SE Paks - Marcali VSzSE- UK 68:76 (22:13, 7:19, 26:24) | Körmendi Törpördögök - Soproni Sportiskola/A 80:41 (marcaliportal.hu)

További képek!


2011. január 09.

Öt korosztály, hat csapat … Beszélgetés Pék Evelinnel ….

A leány kézilabda, (U - 8; U - 9; U - 10; U - 11; U – 12; D iák Olimpia III. korcsoport) öt korosztálya, hat csapata, …jelenleg ez a tanórán kívüli feladata Pék Evelinnek, a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola testnevelő tanárának.

Mielőtt a csapatokról kérdeznélek, beszéljünk egy kicsit Rólad! Te mikor és hol kezdtél kézilabdázni? Kik voltak a nevelőid, csapattársaid? Az elmúlt évben a tavaszi szezonban még az NBI/b –en játszottál, abbahagytad… nincs hiányérzeted?

Ide jártam a Mikszáthba a húgommal. Annakidején még csak tömegsportra jártam az iskolában, mint alsós kint az udvaron labdáztam és néztem a nagyobbakat, akik már kézilabdáztak, a Kovács Juci, és a Milinte Brigi ott edzettek. Nekünk ők voltak a KÉZILABDÁSOK! Mi a húgommal rendszeresen lejártunk az edzésükre megnézni Őket. A Kiss Laci bácsi - aki akkor ott tanított és edzősködött a Mikszáthban - megkérdezett minket szeretnénk-e kézilabdázni? Mi persze azonnal igent mondtunk. Ennek már 20 éve ... Tíz évesen kezdtem el kézilabdázni. Nagyon jó közösségbe kerültünk, mi voltunk a nagy lányok között a "kis kedvencek", nagyon élveztük a játékot, az edzéseket! Ekkor épült meg a Sportcsarnok, mi már oda jártunk a komolyabb edzésre. Ekkor kezdődött az én sportpályafutásom is, amit 2010 –ben abbahagytam. Tovább a teljes interjúra! (marcaliportal.hu)