2011. február 27.

Pécsvárad vitte el a kupát …

Ma volt az 1996 után született lányok tornája a Helvécia Étterem Kupán. Négy csapat vett részt a tornán. A Siófok, a Pécsvárad (Mecseknádasd) és a mostari barátaink. Az első mérkőzést a Siófokkal játszották leányaink. Eredmény: Marcali – Siófok 27:4 (12:0). Következett a Kosaca – Pécsvárad mérkőzés. A két csapat hatalmas csatát vívott, nagyon jó meccset láthatott a sokasodó közönség. Eredmény: Kosaca – Pécsvárad 14:15 (7:6). Következtünk mi a Pécsvárad (Mecseknádasd) ellen. Fűtötte a visszavágás vágya a lányainkat de nem sikerült. Sokkal jobban és főleg jobban öszpontosítva játszottunk, de ez kevés volt a Mecseknádasd legyőzéséhez. Eredmény: Pécsvárad – Marcali 18:15 (12:6). Siófok - Kosaca 8:27 (1:11). Pécsvárad – Siófok 37:7 (19:3) Zárásként az ezüstéremért vívtun egy nagyon jó mérkőzést a vendégeinkkel. Eredmény: Marcali – Kosaca 24:18 (10:6). A torna nagyszerű hangulatban zajlott le, a játékosok és a nézők is jól szórakoztak, nem kis részben Henell Aurél jóvoltából! Köszönjük az önzetlen segítséget! A torna szervezői ezúton is köszönik minden közreműködő, és támogató segítségét! Végeredmény: A Helvécia Kupát a Pécsvárad csapata nyerte. Második lett a Marcali VSZSE, harmadik a KOSACA, negyedik a Siófok. Gratulálok a csapatoknak. A gólkirálynő LUCIA GAGRO (Kosaca 18 gól!), a legjobb kapus: SÁNDOR HENRIETTA (Pécsvárad), a torna legjobb játékosa: BÁRCZI KATA (Marcali VSZSE) Gratulálok! (marcaliportal.hu)

További képek!


2011. február 26.

Frenetikus hangulat, nagyszerű szervezés, Marcali győzelem!

A Nemzetközi Helvécia Étterem Kupa első napján Marcali siker született! Pék Evelin tanítványai megnyerték az 1998 –után született lányok kézilabda tornáját. Egész nap egyenletes jó teljesítményt nyújtva megérdemelt sikert arattak, a nagyszámú és kiválóan szórakozó hazai közönség előtt! Gratulálok nagyszerű eredményhez! Jó csapatokat győztek le lányaink. Második a HRK-Kosaca, harmadik a Nagyatád, negyedik a Lenti csapata lett! A torna gólkirálynője Kuti Bettina (Marcali), a legjobb mezőnyjátékos: Jelena Vrancics (HRK-Kosaca), a legjobb kapus a nagyatádi Vártok Ramóna. Eredmények: Marcali – Nagyatád 12:7 (5:3); Kosaca - Lenti 20:11 (9:2); Lenti – Marcali 8:10 (5:7); Nagyatád – Kosaca 8:14 ( 5:5); Lenti – Nagyatád 10:19 ( 7:8); Marcali – Kosaca 14:11 (7:6). Pék Evelin a csapat edzője elmondta: NAGYON BÜSZKE VAGYOK RÁTOK LÁNYOK! (marcaliportal.hu)

További képek!


2011. február 25.

Mikszáth Sakk Kupa ...

A 18. alkalommal rendezték meg a hagyományos Mikszáth Sakk Kupát, ami a meghívott hat csapat körmérkőzéses rapidversenye. Ezúttal a Mikszáth I. csapata volt a legeredményesebb, s elnyerte egy évre a vándorserleget. Végeredmény: 1. Marcali Mikszáth Kálmán Utcai Ált. Iskola I. csapat (Ángyán Márk, Bacskay Viktor, Király Lilla, Jobbágy Dániel) 2. Kéthely Széchenyi I. Általános Iskola (Tóth Dániel, Lengyel Péter, Hosszú Kristóf, Léránt Zalán) 3. Marcali Mikszáth K. Utcai Ált. Iskola II. csapata (Ballér Benitó, Ángyán Patrik, Pálfi Péter,Tombor Máté) 4. Balatonlelle csapata 5. Balatonföldvár csapata 6. Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola csapata A nem győztes csapat tagjai között tábladíjakat osztottak ki: A legjobb 1. táblás: Tóth Dániel Kéthely 2. táblás: Lengyel Péter Kéthely 3. táblás: Pálfi Péter Marcali, Mikszáth II. 4.táblás: Tombor Máté Marcali, Mikszáth II. Különdíjak: Király Lilla Marcali Mikszáth I. a 100 %-os eredményéért Miseta Nóra Balatonlelle 90 %-os teljesítményéért.

További képek!


2011. február 22.

Országos Döntőben!

Február 19-én, szombaton, Pécsen, a Játékos Sportverseny Országos Elődöntőjén vett részt iskolánk csapata, ahol szoros küzdelemben Kozármisleny csapatát 2 ponttal megelőzve megszerezte az első helyet. Ezzel bejutott a 2011. március 20-ai Országos Döntőbe, melyet Egerben rendeznek meg.

Csapattagok: Al Banna Nibal 4.b, Balogh Zoltán 3.a, Borbély Lili 4.b, Buna Gábor 2.a, Czobor Dávid 4.b, Harcz Bence 3.a, Horváth Lili 3.a, Huszár Ádám 5.b, Ivusza Ádám 3.a, Király Lilla 4.b, Nagy Aliz 3.a, Nagy Csenge 4.b, Németh Norbert 4.b, Rigó Jenifer 4.c, Szántó Júlia 3.a, Tomsics Kristóf 4.c, Szabó Bence 3.a, Varga Sára 4.b;

További képek!


2011. február 22.

Hirdetés!

 • Országos történelemverseny megyei fordulója
 • Szép magyar beszéd kaposvári területi forduló
 • Testünk titkai biológia és egészségtan verseny
 • "Túl az Óperencián" című mesemondó verseny
 • A wellingtoni (Új-Zéland) rajzpályázat
 • Játékos ügyességi sportverseny
 • "Bumeráng" Kupa
 • Kosárlabda
 • Somogy Megyei Úszó Diákolimpiai Döntő

Részletesen!

E héten, csütörtökön délután lesz iskolánkban a Mikszáth sakk- kupa, amelyen 6 csapat méri össze tudását. A hétvégén, szombaton 8 órától iskolánk lesz a helyszíne a városi sakk bajnokságnak. Gyuszi bácsi a versenyzőkön kívül minden érdeklődőt szeretettel vár.

A hétvégén rendezik a Sportcsarnokban a Helvécia Kupa nemzetközi leány kézilabdatornát. Két csoportban 4-4 csapat mérkőzik egymással, mindegyik csoportban 1-1 egy mostári csapat is szerepel. Várjuk a csapatainknak szurkolókat a csarnokba.


2011. február 16.

Daniel Speer Rézfúvós Quintett a Mikszáthban …

A Somogy megyei Ifjúsági Hangversenybérlet sorozat részeként, ma két előadást is tartott a Daniel Speer Rézfúvós Quintett Marcaliban. Kora délelőtt a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola zsúfolásig telt zsibongójában, ebéd előtt pedig a Városi Kulturális Központ nagytermében. (marcaliportal.hu)

 

További képek!


2011. február 15.

Hirdetés!

 • Hevesy György Kémiaverseny iskolai fordulójának végeredménye
 • A József Attila versmondó verseny iskolai fordulója
 • Fiú kosárlabda Országos Bajnokság
 • Úszás Diákolimpia megyei döntő

Részletesen!

Szerdán 16-án a 2. órában a zsibongóban SOMOGY MEGYEI IFJÚSÁGI HANGVERSENYBÉRLET következő eladása lesz. Daniel Speer Rézfúvós Quintett, Bizet Carmen darabjából ad elő részleteket.


2011. február 14.

Nagyszerű győzelmek!

Vasárnap Nagykanizsán, sikerült javítani a pénteki gyenge teljesítményen. Ha nehezen is, de mindkét mérkőzésünket megnyertük. Kiemelném Vida Bencét, aki ponterős és megalkuvást nem tűrő játékával, döntő érdemeket szerzett a győzelmekben.

A csoport végeredménye: 1. KASI Delfinek (Kaposvár) 3gy 2. Marcali VSzSE-UK 2gy, 1v 3. Kanizsa KK 1gy, 2v 4. Fehérvár KC 3v

A sok sérült és betegségek miatt nekünk nagyon rosszkor jött ez a mérkőzéssorozat, hiszen az elmúlt hetekben csak pár gyerekkel tudtunk dolgozni az edzéseken. Ennek volt köszönhető a körülmények ismeretében is nehezen emészthető itthoni vereség a Kaposvártól. Hogy mennyire nem a valós erőviszonyokat tükrözi a pénteki mérkőzés arra, jó példa, hogy vasárnap a Kaposvár csak a hosszabbításba tudta legyőzni a Kanizsát. Összességében a nehézségeink ellenére is teljesítettük a célt, hisz a csoport első két helyezettje folytathatja az országos 9-24. helyért, a 3-4. helyezettek a 25-32-ig helyért játszanak. Információ: Bőle László

Marcali VSZSE-UK – Kaposvári Sportiskola 25:81 (3:25; 8:22; 10:14; 4:24) Ángyán Márk 10/3, Vida Bence 10, Janku Martin 5, Bacskay Viktor 0, Balogh Dávid 0, Gáspár Attila 0, Gáspár Balázs 0, Lemli Roland 0, Portik Héliosz 0, Szántó Dénes 0, Perger Dávid 0, Szabó Noel 0

Marcali VSZSE-UK – Fehérvár KC 70:64 (10:13; 26:17; 19:11, 15:23) Vida Bence 28, Ángyán Márk 18, Portik Héliosz 14, Szántó Dénes 4, Gáspár Balázs 2, Perger Dávid 2, Szabó Noel 2, Bacskay Viktor 0, Balogh Dávid 0, Gáspár Attila 0, Lemli Roland 0

Marcali VSZSE-UK – Kanizsa KK 56:54 (18:10; 16:12; 15:15; 7:18) Vida Bence 25/3, Portik Héliosz 11, Ángyán Márk 6, Gáspár Attila 6, Balogh Dávid 5, Perger Dávid 2, Bacskay Viktor 0, Gáspár Balázs 0, Lemli Roland 0, Szabó Noel 0, Szántó Dénes 0 Edző: Bőle László


2011. február 13.

Véget ért az Országos Serdülő Bajnokság alapszakasza …

Az elmúlt héten ért véget az Országos Serdülő Bajnokság alapszakasza, Fuisz Jánost a csapat vezetőjét kérdeztem az eredményekről és a további tervektől.

Augusztusban, amikor beszélgettünk 6-8 pontot várt a lányoktól az OSB egyik legerősebb (D) csoportjának mérkőzésein. Abban a csoportban ahol Tamási és a Pécs is az Országos rájátszásban előkelő helyet szerzett. Nyolcadikak lettünk és 14 pontot szereztünk. Kérem, foglalja össze az alapszakasz tapasztalatait.

Véget ért a 2010/2011 évi bajnokság alapszakasza. Az alapszakaszban a 10 csapat kétszer 9 mérkőzést játszott. Az őszi időszakban három győzelmet és hat vereséget könyvelhettünk el, hat pontot szereztünk, és ami örvendetes 200-195 –ös gólkülönbséget értünk el, tehát pozitív különbséggel zártunk. Az őszi időszakban egy meglepetés győzelmünk volt, amikor is a szekszárdi Fekete Gólyákat, aránylag magabiztosan 23-20 arányban tudtuk megverni. (marcaliportal.hu)

Tovább a teljes szöveghez!


2011. február 09.

"Arcod rejtsed álarc mögé,
öltsél cifra maskarát,
szökjünk, tomboljunk
Itt a farsang, pörögjenek citerák."

Kerék Imre versével télbúcsúztató maskarázásra hív bennünket. Elérkezett a tavaszváró ünnepségek legvidámabbika, a farsang. Így történt ez iskolánkban is. Február 5-én, szombaton, a felső tagozatosok jelmezbálját az alsós néptáncosok nyitották meg, majd ezt követte a jelmezesek bemutatkozása. Görbe tükröt tartottak az énekkarosok dalba foglalt verseikkel a tanári kar elé. Vidám hangulatot teremtettek poénjaikkal, álarcaikkal.

Mint minden évben, az osztályok idén is csoportos jelmezes műsorukkal szórakoztatták az érdeklődőket. Idén új színfoltja volt a jelmezbálnak a 8. osztályosok német nyelvű jelmezes játéka.

Vasárnap az alsó tagozatos kisdiákok bújtak jelmezbe. 63 álarcos, maskarás felvonuló csalt mosolyt az arcokra.

A csoportok, osztályközösségek színes, látványos jelmezeikben szerkesztett műsorokkal igazi színpadi jeleneteket mutattak be. Láttunk indiántáncot, eljöttek közénk az ezeregyéjszaka szereplői, néphagyományok elevenedtek meg, de az oly kedvelt táncos produkciók is nagy sikert arattak. Szülők, pedagógusok is vállalkoztak a jelmezbe öltözésre, hozzájárulva ezzel is a csoport sikeréhez.

Az egyéni felvonulók között mindenki itt volt, aki egy igazi farsangi vigasságból nem hiányozhat. Ötletes jelmezesek sora vonult fel.

A mikszáthos farsang mindkét napján jó zene, tombola, zsákbamacska, büfé szolgálta a jókedvű kavalkád minden résztvevőjét.

Köszönjük a szülőknek, jószándékú segítőknek, támogatóknak, hogy hozzájárultak a 2011-es farsangi hétvégénk sikerességéhez!

Alsós farsang képei I. | Alsós farsang képei II. | Felsős farsang képei | Eredmények


2011. február 04.

Mikszáthosok a játékban! Beszélgetés Balogh Viktóriával ...

A Nagy Vagy! a magyarországi általános iskolák csapatainak fantasztikus hangulatú, grandiózus versenye minden vasárnap délelőtt a TV2 képernyőjén. A tizenöt héten át tartó viadal látványos erőpróbáinak résztvevői - gyerekek, tanárok, szülők és sztárok - földön, vízben és levegőben mérik össze erejüket, ügyességüket és tudásukat a dicsőségért és a fantasztikus fődíjakért. Sőt a Nagy Vagy! több ennél: mozgalom, amelynek követői hétről hétre vizsgáznak lelkesedésből, összefogásból, önzetlenségből és kitartásból.

Nem vagyok egy nagy TV néző, de amikor kapcsolgatás közben megtaláltam a műsort ott ragadtam. Nagyszerű kezdeményezés, és nagyszerű játék. Hogy kezdődött ez az Iskolátok életében?

Egy szülő keresett meg, hogy nem lenne-e kedvem indulni az iskola csapatával a TV2 "NAGY VAGY!" című műsorában. Rögtön igent mondtam. Nekem is nagyon sokszor megfordult már a fejemben, amikor néztem a műsort, hogy milyen jó is lenne, ha a Mikszáth iskola is versenyezhetne, de ennél tovább nem jutottam. Most viszont, hogy más is látott benne fantáziát, úgy gondoltam, nem hagyhatom annyiban a dolgot. (marcaliportal.hu)

Tovább a teljes szövegre!


2011. február 03.

Tovább jutottak a kicsik!Ma délelőtt Fonyódon rendezték meg a labdarúgó diákolimpia körzeti döntőjét. A Marcali Mikszáth Kálmán Általános Iskola I. korcsoportos csapata az első helyen végzett a tornán, így továbbjutott a megyei döntőbe. Eredmények: Marcali Mikszáth Iskola - Böhönye 7 - 0 ( Buna 2, Zöld 2 , Fátrai 2, Lengyel 1) Fonyód- Marcali Mikszáth Iskola 0 - 4 (Buna 2, Fátrai 1, Szabó 1 ) Balatonkeresztúr - Marcali Mikszáth Iskola 0 - 0


2011. február 01.

Nagyszerű győzelem!

Marcali adott otthont ma a Játékos Sportverseny megyei döntőjének, ahol kilenc csapat versenyzett az országos elődöntőbe jutásért, melyet február 19-én, Pécsen rendeznek. (A megyét az I-II. helyezett csapat képviseli.) A Mikszáth Iskola csapata főlényes győzelmet aratott. A kilenc versenyszám közül nyolcból elsőként ért célba.

Csapattagok: Al Banna Nibál, Balogh Zoltán, Borbély Lili, Buna Gábor, Czobor Dávid, Dégi Flórián, Harcz Bence, Horváth Lili, Huszár Ádám, Jáger Lúcia, Király Lilla, Nagy Aliz, Németh Norbert, Rigó Jennifer, Szabó Bence, Szántó Júlia, Tomsics Kristóf, Varga Sára; Felkészítők: Fuisz Jánosné és Balogh Viktória

A csapattagok és a felkészítők itt szeretnék megköszönni a Marcali Szakképző Iskolának, a Kéthelyi Széchenyi István Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolának és a Városi Sportcsarnoknak, hogy edzéslehetőséggel segítették a felkészülésüket. Végeredmény: I. Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola Marcali II. Berzsenyi Dániel Tagiskola Kaposvár III. Körzeti Általános Iskola Szentbalázs

További képek!


2011. február 01.

A "KÉMIA NEMZETKÖZI ÉVE - 2011"

A Magyar Kémikusok Egyesülete ( MKE ) egy iskolai kísérlet akcióval indította el a 2011-es "Kémia Nemzetközi Éve" események magyarországi programsorozatát. A programban való részvétel önkéntes volt. 285 általános iskola illetve gimnázium, köztük a Marcali Óvoda, Általános Iskola és AMI Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola vett részt az iskolai kísérlet akcióban. A víz kiindulási anyagként, reakcó termékként, oldószerként esetleg katalizátorként kellett, hogy részt vegyen a kísérletben. Három kísérletet láthattak a gyerekek: nátrium és víz reakciója, csónakkal ( hőcsapdával ) is / 1.kép /, ammónia szökőkút ( ammónia és víz reakciója ) / 2.kép /, alumínium és jód reakciója ( a víz katalizátor ) / 3.kép /. A képek az MKE honlapjára is felkerülnek.