2011. március 30.

Iskolaváró ovisok a Mikszáthban ...

Órát látogattak a leendő kisiskolások – egyelőre még szüleik-óvónőik kíséretében. Amikor kellett, fegyelmezetten figyelték az elsősök ténykedését, amikor lehetett, ügyesen ügyködtek az elébük kerülő feladatok leküzdésén. Győztek is állandóan. A tanítási óra és a kisdiákok adta műsor után valamennyien színes pillangópárral – és feltehetően kellemes élményekkel – távoztak.

További képek!


2011. március 30.

Hirdetés!

 • Hevesy György kémiaverseny
 • Közlekedésbiztonsági vetélkedő
 • Regionális rajzpályázat
 • Egyházmegyei hittanverseny
 • ERIMA Kézilabda Gyermekbajnokság
 • IV. korcsoportos fiú kosárlabda
 • Diákigazgató választás
 • Tavaszi virágnézegető túra

Részletesen!


2011. március 28.

Egerben rendezték meg március 20-án a Játékos Sportverseny diákolimpiai döntőjét. Iskolánk az ország legjobb 8 csapata között versenyzett. A 7. helyet sikerült megszereznünk. Ebben a sportágban ez az eddigi legjobb eredményünk, az idén sikerült eljutnunk először országos döntőbe, ahol csapatunk méltón megállta a helyét. Tudni kell azt is, hogy nagy városok iskoláival kellett versenyeznünk, mint pl.: Szombathely, Eger vagy Budaörs. Nagyon büszkék vagyunk iskolánk alsós csapatára, és maximálisan elégedettek vagyunk az elért eredménnyel is.

További képek!


2011. március 23.

Hirdetés!

 • A játékos ügyességi sportverseny országos döntője
 • József Attila megyei versmondó verseny
 • Kosárlabda IV. kcs. Fiú kosárlabda diákolimpia megyei döntő
 • IV. kcs-os leány kézilabda városkörnyéki diákolimpia
 • Diákönkormányzat hírei

Részletesen!


2011. március 12.

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójának eredményhirdetésére Kaposváron 2011. március 5-én került sor.

A Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskolából 4 tanuló és egy felkészítő pedagógus kapott meghívást az ünnepélyes díjkiosztóra.

Az ötödik osztályosok versenyén megyei harmadik helyezést ért el Németh Kristóf 5.b osztályos tanuló. Felkészítő tanára Guriczáné Kaposi Györgyi. A hetedik osztályosok versenyén ugyancsak megyei harmadik helyezést ért el Ángyán Márk 7.b osztályos tanuló. Felkészítő tanára Enhofferné Vörös Mária, Guricza Gyula. Ugyanezen az évfolyamon kilencedik helyezett lett Bacskay Viktor 7.a osztályos tanuló. Felkészítő tanára Guricza Gyula. A negyedik osztályosok között tizedik helyezést ért el Balogh Marcell 4.b osztályos tanuló. Felkészítő tanára Fuisz Jánosné.

A csapatversenyben az 5. osztályosok a második helyet szerezték meg. Csapattagok: Németh Kristóf, Tankovics Dániel, Ángyán Patrik. Felkészítő tanáruk Guriczáné Kaposi Györgyi. A 7. osztályosok csapata harmadik helyezett lett. Csapattagok: Ángyán Márk, Bacskay Viktor, Harsányi Magor. Felkészítő tanáraik: Enhofferné Vörös Mária, Guricza Gyula.

Az eredményes felkészítő munkájáért Guriczáné Kaposi Györgyi tanárnő kapott elismerést.

Gratulálunk az eredményekhez és a felkészítő munkához.


2011. március 10.

Madárleső aprónép

Az egyik 1. osztályunk természetleső tanulmányi sétára indult a víztározón. A lelkesedésnél csak a sár volt nagyobb, de az is inkább fokozta a harci tüzet.

A réce–ruca–vadliba oldalvizén–legén szárcsák és 'gólyák' – fiatal szürke gémek kisiskolásan népies neve – is megvillantak, a róka-, szarvas- és vaddisznónyomok rejtelmesen múlt éjszakát kopíroztak bele a fantáziákba.

Ami a lényeg: a résztvevők remekeltek, megmutatva azt, hogy a 3,5-4 km-es sétát a következő alkalommal már duplatávú követheti.

További képek!


2011. március 10.

Ülésezett az Igazgatótanács

2011. március 8-án ülést tartott a Marcali Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Igazgatótanácsa. A 10 fős testület megtárgyalta a fél éve új struktúrában működő integrált intézmény munkájának tapasztalatait. Megállapította, hogy az intézményegységek az új szervezeti rendszerben eredményesen működtek. Javult az intézményegységek közötti koordináció és a kommunikáció. A törvényes és szakszerű működés kereteinek kimunkálásában a helyettes főigazgató irányításával az intézményegység-vezetők, egyes munkacsoportok és a nevelőtestületek egyaránt aktívan közreműködtek. A működés szempontjából alapvető dokumentumok elkészültek. Döntöttek arról, hogy a még elkészítendő, illetve korrekcióra szoruló dokumentumokat, szabályzatokat a tanév végéig elkészítik.

Az Igazgatótanács tájékoztatást kapott a 2011. évi költségvetés koncepciója kialakításának folyamatáról, illetve megismerte az intézményi költségvetési főbb keretszámait. Tényként állapította meg, hogy a fenntartó anyagi lehetőségeinek szűkülése miatt az intézményegységek 2011-ben a korábbi évekénél kevesebbet költhetnek a nem kötelező feladataik megvalósítására, személyi kiadásokra.

A testület döntött a Városi Zeneiskola igazgatói pályázatának kiírásáról. Végezetül pedig tájékoztatást kapott arról, hogy a Városi Önkormányzat Képviselőtestülete határozott a főigazgatói állás meghirdetéséről. A pályázati felhívást a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ (KSZK) internetes honlapján, illetve az Oktatási és Kulturális Közlönyben teszik közzé.

Kiss Lajos helyettes főigazgató
az Igazgatótanács elnöke


2011. március 08.

Hirdetés!

 • Zrínyi Ilona Matematikaverseny
 • "Pete Pite útnak indul" című háromfordulós irodalmi vetélkedő
 • Somogy Megyei Diákolimpiai Sakk Csapatbajnokság
 • Somogy Megyei Egyéni Sakk Diákolimpia

Részletesen!

Ma egésznap este 5 óráig kézilabdatorna zajlik a sportcsarnokban. Délután, akinek van kedve és szabadideje az menjen és szurkoljon leánycsapatunknak!

Aktuális
Holnap 9-én, szerdán lesz a bérletes hangverseny 3. előadása a Kulturális Központban. Az 1. óra után indulunk együtt az előadásra.

Jövő héten, kedden lesz az 1848/49-es forr. és szabadságharc 163. évfordulója. Nemzeti ünnep.

Pihenőnap áthelyezés miatt hétfőn sem kell jönni iskolába helyette 19-én, szombaton jövünk iskolába hétfői órarend szerint.

Ünnepi megemlékezés e héten, pénteken lesz itt a zsibongóban. Kérlek benneteket, hogy 7:30-ra gyertek iskolába, az ünnepléshez méltó ruhában.

Ma, a Nőnap alakalmából köszöntöm leánytanulóinkat, és kívánok nektek derűs vidám napot, udvarias, előzékeny illemtudó fiúosztálytársakat.


2011. március 07.

Somogy Megyei Egyéni Sakk Diákolimpia ...

Ismét sok-sok éremmel és oklevéllel tértek haza a két sakkiskola diákjai. Három tanuló - az első helyezettek - bejutott az országos döntőbe is. Eredmények: Széchenyi I. Ált. Iskola, Kéthely : I.k.cs.leány - Léránt Boglárka 2.hely I.k.cs.fiú - Léránt Zalán 3-5.hely III.k.cs.fiú - Lengyel Péter 3-4.hely IV.k.cs.leány- Hamrik Bianka 2.hely Szerpák Anita 3.hely IV.k.cs.fiú - Tóth Dániel 1.hely Mikszáth K. Utcai Ált. Iskola, Marcali : I.k.cs.fiú - Fekete Ákos 1.hely Tombor Máté 2.hely Pálfi Gergő 6.hely II.k.cs.leány - Király Lilla 1.hely Karancz Dóra 2.hely II.k.cs.fiú - Pálfi Péter 3.hely Péter Dávid 6.hely III.k.cs.fiú - Ballér Benitó 3.hely Kovács Botond 5.hely IV.k.cs.fiú - Bacskay Viktor 3.hely Információ: Guricza Gyula. Képek: Király Csilla.

Az Országos Döntőbe jutott két Mikszáthos tanuló 100% -os teljesítményt nyújtott! Fekete Ákos hét mérkőzésből, hetet nyert, Király Lilla hat mérkőzésből, hatot nyert! Gratulálok Nekik és az egész csapatnak! (marcaliportal.hu)

További képek!


2011. március 06.

Szülők bálja a Mikszáthban ...

Több év kihagyás után, 2008 –ban rendeztek újra Szülők Bálját a Mikszáth Iskolában. Tegnap este megint megtelt az Iskola zsibongója, s újra nyitni kellett egy tantermet is, hogy kényelmesen elférjen a közel 180 vendég. Batyus bát szervezett a Szülői Munkaközösség. Nagyszerű hangulatban és nagyszerű társaságban szórakoztak a jelenlévők. A bál nyitányaként a harmadikosok adták elő kedves táncukat, majd a Baglas Fundamenta következett.

További képek!


2011. március 06.

Kosárlabda OSB rájátszás - Országos főtábla

Ma és holnap Budapesten mérkőznek a Marcali VSZSE-UK kosarasai. Korábbi bravúros teljesítményüknek köszönhetik, hogy bejutottak az Országos főtábla legjobb 9-24 csapata közé. Ma két mérkőzést játszottak a fiúk. A Debreceni SC-SI/A - Marcali VSzSE- Marcali VSZSE-UK 87-29, és a Marcali VSzSE - Atomerőmű SE 46-57. Mind a két csapat tudásában, lehetőségeiben jóval előttünk jár. Bőle László telefonon elmondta nem játszottunk rosszul, az elmúlt hetek sérülés és betegség hulláma miatt az erőnlétünk kb. 60% -os volt. De nem ez az oka a vereségünknek, ezek a csapatok már sokkal több lehetőséggel bírnak. A tisztes helytállás volt a cél, aminek megfeleltek a fiúk. Holnap a Kiss Lenke KS (Budapest) - Marcali VSzSE mérkőzés következik. Eredmény: Kiss Lenke KS (Budapest) - Marcali VSzSE 97-53 (marcaliportal.hu)


2011. március 06.

Túra a tározóhoz

A Mikszáth néhány vállalkozó kedvű fiatalja talp alá vette a gombai határt, hogy próbára tegye szemét–lábát és lábbelijét a Marcali-víztározónál. Az önbizalom-túltengéses félcipősök némelyike félúttájtól fölfelé szolid szemrehányásokkal illette magát, ahogyan a terepkerékpáros résztvevő is önkárán tanult – esetenként hóna alá kapott biciklijével. A nyílt vízfelületeket még a jég uralja, de a növényborítású mozgó vizeket már újrahódította a madárnép. A rengeteg réce mellett szép számmal mozgolódtak gémek – a sok fiatal szürke közt néhány idősebb, de egy vörös is bejelentkezett -, megmutatták magukat a hattyúk, s mindez többnyire napsütésben zajlott. Horgászmorálunk – úgy fest – még nem igazán EU-konform, ezt a közöltnél sokkalta több felvétellel lehetne bizonyítani. Mindazonáltal kellemes délelőtt volt! /Horváth László/

További képek!


2011. március 03.

Sakk Diákolimpia

A Somogy Megyei Sakk Diákolimpiai Csapatbajnokságon Marcali és Kéthely iskoláinak csapatai sok-sok éremmel és oklevéllel térhettek haza. Eredmények: I-II.k.cs.fiúk 2.hely-Mikszáth K.Utcai Ált.Isk. I.csapata /Király Lilla, Jobbágy Dániel Pálfi Péter 3.hely-Mikszáth K.Utcai Ált.Isk.II.csapata/Tombor Máté, Fekete Ákos, Pálfi Gergő 4.hely-Széchenyi I.Ált.Isk. Kéthely /Hosszú Kristóf, Takács András, Léránt Zalán III-IV.k.cs.fiúk 1.hely-Széchenyi I.Ált.Isk. Kéthely/Tóth Dániel, Lengyel Péter, Hamrik Bianka, Szerpák Anita 2.hely-Mikszáth K.Utcai Ált.Isk. I.csapata/Ángyán Márk, Bacskay Viktor, Kovács Botond, Ballér Benitó 5.hely-Mikszáth K.Utcai Ált.Isk.II.csapata/Rajnai Tamás, Pál András, Szabó Noel. Péter Dávid ) Információ: Guricza Gyula. Képek: Király Péter.

További képek!


2011. március 01.

Hirdetés!

 • Mikszáth Sakk Kupa
 • Városi egyéni sakkbajnokság
 • Megyei rajzverseny
 • Diákolimpia megyei futball döntő
 • Grundbirkózó csapatverseny
 • Helvécia Kupa

Részletesen!

Nagyon jó mérkőzéseket láttunk. Kár, hogy kevesen voltatok ott! Köszönjük szüleiteknek az áldozatvállalást, mellyel vendégül látták, láttátok a Mostárból érkező csapat tagjait.

Ma (kedden) III. kcs-os leány kézilabdaedzés 1330 – 1430 –ig a Sportcsarnokban- TÁMOP-os edzés Holnap (szerdán) a III. kcs. leány kézilabda edzés elmarad Ma (kedden) a felsős gyógytestnevelés elmarad.