2011. április 20.

Körzeti verseny a Mikszáthban

Hat iskola 3.-4. osztályos kiválasztottjai vettek részt az immár hagyományos komplex anyanyelvi versenyen, valamint a rajzversenyen, utóbbinak megadott témája "Az én mesém". A "fejt törők" ügyesen kacskaringóztak a nyelvi buktatókkal elegánsan teletűzdelt feladatlapok útvesztőiben, a "kézügyesek" mesebeli alkotásokkal tették kedvesebbé könyvtárunk külcsínét. Eredmények

Külön gratulálunk Balogh Marcell tanulónknak, aki – a mostani győzelme előtt – első lett a balatonkeresztúri matematikaversenyen, valamint a körzeti alapműveletin is, emellett mandátummal bír a Kalmár és az Alapműveleti Matematikaverseny megyei díjkiosztójára. A program a TÁMOP-3.4.3-08/2 "Innovatív iskolai tehetséggondozás Marcaliban és kistérségében" című pályázat támogatásával valósult meg.

További képek!


2011. április 19.

"Regösök húrján"

Április 16-án immáron 15. alkalommal rendezték meg Veszprémben a "Regösök húrján" dunántúli vers-és szépprózamondó versenyt, melyre a dunántúli régió megyéinek legjobb versmondói kaptak meghívást. GADÁCSI NORBERT, a Mikszáth Utcai Általános Iskola 5.a osztályos tanulója a hétfőn Balatonszárszón megrendezett József Attila Szavalóverseny megyei döntőjét megnyerve részt vehetett e rendezvényen. A két kategóriában (5-6. és 7-8.) zajló versenyen a délelőtti selejtezőn bejutott a délutáni döntőbe, és a (zsűri által is elismerten) nagyon magas színvonalú mezőnyben elnyerte a zsűri különdíját. Gratulálunk! Felkészítő tanára : Stamler Edit


2011. április 19.

MEGHÍVÓ

A Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola Matematika Munkaközössége az Alapműveleti Matematikaverseny 2011 Somogy megyei fordulójának ünnepélyes eredményhirdetésére meghívja az 1093 somogyi versenyző legjobbjait. Az eredményhirdetést 2011. április 28-án tartjuk Marcaliban, a Kulturális Központban. Valamennyi versenyző eredménye ezután válik nyilvánossá a honlapunkon. Meghívottak névsora!


2011. április 12.

A költészet napja a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskolában.

A költészet napján iskolánkat négy versmondó és egy háromfős csapat képviselte Balatonszárszón a József Attila versmondó versenyen. Gadácsi Norbert 5.a osztályos tanuló Somogy megye első helyezettjeként továbbjutott a szombati veszprémi dunántúli fordulóra. Iskolánk 6.a osztályos tanulói Csukás István 75. születésnapjára szervezett irodalmi vetélkedőn második helyezést szereztek. Csapattagok: Borsos Bence, Jobbágy Noémi, Máté Patrik.

Ezen a napon az iskola diákjai közösen készített tablóval emlékeztek a versünnepre, József Attila születésnapjára. Minden osztály a maga választotta vershez, versrészlethez illusztrációt készített, ezzel járult hozzá a verses kiállításhoz. A 19 vershez, rajzhoz a játékos kedvű versbarátok feladatokat is kaptak.

További képek!


2011. április 12.

Hirdetés!

 • TIT Herman Ottó Biológiaverseny
 • József Attila versmondó verseny
 • AMV
 • Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági verseny
 • "Magyar nyelv hete"
 • Kosárlabda
 • Úszás

Részletesen!

Gratulálunk Fekete Ákos 2.b osztályos tanulónak, aki a bikali Élménybirtok által meghirdetett mesemondóverseny döntőjébe került.


2011. április. 09.

Aki nem hiszi, járjon utána..

A TÁMOP 3.1.4 keretében zajló "Aki nem hiszi, járjon utána.." projekt újabb jelentős állomásához érkezett a Mikszáth iskolában. A közel egy hónapja zajló "Magyar Nyelv Hete" rendezvénysorozat eredményhirdetéssel zárult pénteken. A legjobb mese- és versmondók, meseillusztráció-készítők, szövegfeldolgozók, helyesírók mellett a matematikusok és a természettudósok is lehetőséget kaptak képességeik csillogtatására. Csillogtatták is tisztességgel. Bizonyítja ezt a gazdára talált száznál is több oklevél. Akadnak versenyzők, akik többet begyűjtöttek az értékes papírosokból – és a hozzájuk társuló jutalmakból –, míg másoknak erre csak a jövőbeni lehetőség reménye maradt. A lehetőség viszont biztosan. (Zárójelben egy közel sem zárójeles hír: Fekete Ákos – helyben is díjazott mesemondónk – bekerült a bikali Élménybirtok által meghirdetett mesemondóverseny döntőjébe. Szurkolunk, hogy április 9-én minél jobb eredménnyel térjen haza!) /Horváth László/

További képek!


2011. április 08.

Szőlőhegyi rovarrovancs

A Mikszáth legifjabbjainak egy csoportja ismét terepirányba fordította a cipőorrot, hogy Gombai-hegy élővilágát testközelből vizsgálhassa. Tán a földutak kesze-kuszasága tette, hogy esetenként hadiösvényre is tévedtek. Az út során az összes résztvevő magasabb szintre léphetett, de ezt többnyire lejtő követte. A közvetlen városhatárban szabadlábra került a tudományos célzattal begyűjtött alanyok mindegyike – akár hat lábra, akár száz lábra. A bő 6 (vagy szűk 7) kilométert – a késő délelőtti elő-kánikulában is – jól bírták a gyaloglók. /Horváth László/

További képek!


2011. április 07.

2011. április 6-án zajlottak az Alapműveleti Matematikaverseny körzeti fordulói

14 megye és 3 fővárosi kerület 96 iskolájában 6459 tanuló mérte össze tudását. Somogy megyében 1093 tanuló nevezett, ebből a Mikszáthban 98 tanuló versenyzett. A marcali Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskolában a következő eredmények születtek. Eredmények!

 

További képek!


2011. április 06.

Hirdetés!

 • Teleki Pál földrajz-földtan verseny
 • Diákolimpia Mezei Futóverseny Megyei Döntő
 • Kosárlabda
 • NAGY VAGY!

Részletesen!

Pénteki diáknapon a programok jók, ötletesek voltak. A magatartásotokkal alapvetően elégedettek voltunk. Azokkal a tanulószobás tanulókkal, akik ellógtak a délutáni programokról már beszéltem az engedély nélküli távozásról, mentségükre semmit sem tudtak felhozni. A szervezők is délutánra egy kicsit elfáradtak, de helyt álltak. Így legalább ők is látták, nem egyszerű mindenkinek elfogadható programot kínálni.


2011. április 06.

Új képek a Mikszáth alsós zsibongójában ...

A lassan egy hónapja tartó "Magyar Nyelv Hete" rendezvénysorozat a tanulmányi, valamint a vers- és prózamondó versenyek mellett a képzőművészeknek is teret biztosít.

Intézményünk vállalkozó kedvű apróbbjai a Fából faragott Péter című népmeséhez készítettek illusztrációkat. Hogy mennyire sikerültek, elmondják a képek.

További képek!


2011. április 03.

Negyedikek lettünk ...

A Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola csapata képviselte tegnap városunkat a TV2 NAGY VAGY! című műsorában, ahol nagy küzdelemben a 4. helyet sikerült megszereznünk. Sajnos a medencében és a húzd a kocsit játékban alul maradtunk, de nagyon szépen fejeztük be a versenyt a szárazföldi feladatoknál, a négy versenyszámból kettőben elsőkén értünk célba. És ami a tegnapi nap egyik legnagyobb sikere volt, hogy a külön versenyszámban, a mozzarellás játékban, csapatunk hozhatta haza a különdíjat! Elmondhatjuk a tegnapi napról, hogy nagyon jó hangulatban telt, kicsi, nagy és még nagyobb együtt szurkolt és izgult a csapatért. Hatalmas élmény volt a gyerekeknek és a felnőtteknek is egyaránt, hiszen nem minden nap tudnak lányaink ennyi celebtől autógrammot összegyűjteni. Ha jól számoltunk, május 1-én vasárnap kerülünk majd adásba, és akkor az is végigizgulhatja a versenyt, aki nem tudott eljönni velünk. Köszönjük a szurkolóknak, a versenyzőknek, a támogatóinknak, és nem utolsó sorban Vincze Ottónak! :-) Eldöntöttük, benevezünk a következő szériába is!!!

További képek!