2011. május 31.

Hirdetés!

 • Diákolimpiai Sakkverseny
 • Körzeti rajz- és fotópályázat
 • Marcali Művelődési Ház "Korzó" címmel körzeti rajzpályázat

Pénteken, május 27-én volt a klubnapközis csoportok bemutatkozó műsora a művelődési házban. Az alsó tagozatosok a tanév során végzett munkájukról adtak számot. Színes, gazdag tartalmú, ötletes, sok munkát igénylő produkciókkal álltak ki szüleik, nagyszüleik, az érdeklődők elé. Gratulálok a fellépőknek, a műsorvezetőknek. Köszönöm a felkészítőknek a munkáját!

Hittan tábor Június 20-24-ig (hétfőtől-péntekig) tartó nyári napközis hittan tábor lesz az X-házban. A programok reggel 800 órakor kezdődnek és délután 1600 óráig tartanak. Részvételi díj: 3 000,- Ft, amely háromszori étkezést tartalmaz. Jelentkezési határidő: június 14. Jelentkezni a plébánián vagy a hitoktatóknál lehet.

Részletesen!


2011. május 27.

Klubnapközis bemutató ...

Ma este rendezték meg a Mikszáth Kálmán Utcai Iskola Klubnapközis bemutatóját a Városi Kulturális Központban. A zsúfolt nézőtér közönsége 11 produkciót tapsolhatott. Közöttük zenés-táncos színdarabokat, bábszínházat, aerobic bemutatókat, valamint egy kiváló humoros előadást is. A végén pedig a nagyon színvonalas Bogármesét.

További képek!


2011. május 24.

Hirdetés!

 • Angol nyelv
 • Atlétika

Az országos döntőbe jutottak és a 1-3. helyezettek igazgatói dicséretben részesülnek: Kardos Evelin 7.b, Kuti Bettina 7.a, Perger Dávid 7.a, Portik Héliosz 7.a, Sárfi Anett 7.a, Szabó Eszter 7.b, Szecsődi Laura 7.a Leány csapatunk megyei bajnok lett és bejutott az országos döntőbe. Igazgatói dicséret: Ágoston Kitti, Horváth Zsanett, Sárfi Anett, Szecsődi Laura 7.a, Mezőfi Brigitta, Szabó Eszter 7.b

 • Kosárlabda
 • Tenisz
 • Országos Fittségi Verseny
 • Kézilabda

2011. május 19-én a Diákolimpia Kézilabda Országos Elődöntőn III. kcs. leányaink vegyes csapattal történelmet írtak! Bekerültek az Országos döntőbe, amely június 16-18-ig Miskolcon lesz. Igazgatói dicséret!!

Részletesen!

Szombaton került sor immár 15. alkalommal megrendezett kezesfai túrára. A jó hangulatú programon 120 alsós és felsős mikszáthos tanuló vett részt. (Összlétszámból 200 fő) Három képsorozatot is megtekinthettek a marcaliportal.hu oldalon.

2011. június 04-én a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpontban ismét megrendezik a Kölök Parádé játékos sportvetélkedőt. A játékos sportvetélkedőre nevezhetnek: alsó és felső tagozatos általános iskolai tanulók. Az elmúlt évi tapasztalatokat figyelembe véve az alsósokat két csoportban versenyezhetnek: az elsős és másodikos, valamint a harmadikos és negyedikes korosztályok versenyeznek együtt. Egy csapat az alsósok esetében négy fiú és négy lány lehet, a felsősöknél három fiú és három lány alkothat egy csapatot.

A csapat tagoknak nem kell egy iskolába járnia és akár lehet a ismerős, rokon, szomszéd, vagy akár nem Marcaliba járó tanuló is. Nevezés: írásban, e-mailben, a letölthető nevezési lap elküldésével. marcaliportal-ról tölthető le.

Figyelem! Csak az első 10 - 10 csapat jelentkezését fogadják el

A benevezett csapatokról folyamatosan lehet informálódni a honlapról! Minden csapat saját maguk által választott fantázia néven szerepel. Minden csapatnak egy közös ismertető jellel kell rendelkeznie, melyet a csapat tagjai viselnek. Ez lehet póló, sapka, karpánt, vagy más egységes jelölés. Egyéb feltételek: a csapatban úszni tudó tanulók legyenek. Az uszodai feladatokhoz szükséges felszerelést (fürdőruha, úszósapka, papucs…stb) hozzátok magatokkal.

Közeledik a tanév vége, ezért kérjük, hogy a kikölcsönzött könyvtári könyveket hozzátok vissza!


2011. május 23.

A Mikszáth iskola szakszervezete a korábbi évek külföldi útjai után, somogyi túrára indult. Drávai hajóúton nézték meg a Duna-Dráva Nemzeti park egyes nevezetességeit. Megnézték a Csomoros sziget egyedülálló növényzetét: csomoros nyárfa, som, komló, zsurló. Bejárták a Drávatamási kistelepülés két utcáját és a templomot. Ebéd után a Babócsai Basakert nárciszait fedezték fel. A kirándulást Csurgón, a református gimnázium kertjében lévő Csurgói Panteonban tett séta zárta.

További képek!


2011. május 21.

Kezesfai képeslap

Remek idő segítette a túravágyók boldogulását. Jó útviszonyok, kiváló jelzések, teljesíthető feladatok, jelzett úthoz illő pihenőhely a célnál. (Szaka Zsolt tájékoztatása szerint a kaszált utat és a jól követhető turistajelzést a marcaliaknak, az új asztalt, ülőkéket, a helyszín körbekaszálását a horvátkútiaknak, az új "kezet" és a szemetest a szőcsényieknek köszönhetjük. Köszönjük is!) A kétszáz körüli kirándulónak bő fele nevezett versenyzőként, örömmel láttuk a többtucatnyi versenyen kívül érkezőt, akik diáktúrán hivatalosan már csak a "Nosztalgia" kategóriában indulhatnának. Hazafelé nem is ázott meg mindenki. De aki igen, az sem nagyon. Mivel a túra időpontjára esett a "TeSzedd 2011" akció is, erőteljesebben felhívtuk a résztvevők figyelmét a szemétmentes kirándulás fontosságára. Ennek eredményeként a célállomáson egyáltalán nem maradt szanaszét hulladék, a visszaút pedig – a sajnálatosan megszokotthoz képest – csak minimálist mutatott. De az sem maradt mezőcsúfja – egy "szebbkorú" kirándulónak köszönhetően.

További képek!


2011. május 17.

Hirdetés!

 • Alapműveleti Matematikaverseny országos döntő
 • Atlétika
 • Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány Körzeti fittségi verseny

Részletesen!

Kezesfai túra május 21-én. A részleteket a plakáton olvashatjátok.

Biztosítási díjak fizetésének időpontja:

május 19-én (csütörtök) és május 20-án (péntek) 1200 – 1400 óra között!


2011. május 16.

ALAPMŰVELETI MATEMATIKAVERSENY 2011
Országos döntő

Május 14-én, szombaton 102 tanuló részvételével rendeztük meg iskolánk országos matematikaversenyének döntőjét. A megyei forduló 6459 tanulója közül a legjobbak az ország 14 megyéjéből és Budapestről érkeztek. A versenyzőket a szülők és a testvérek (mintegy 150-en) is elkísérték a rendezvényre, hogy együtt szurkolhassanak a jó eredményekért. Minden megyébe került díj. A legtöbb díjat Hajdú-Bihar megyei tanulók szerezték, szám szerint tízet. Veszprém megye 6, Komárom-Esztergom és Somogy 5-5, Pest 4, Baranya és Tolna, Fejér, Vas 3-3, Budapest, Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok 2-2, Heves és Zala 1-1 díjat vitt haza. Két marcali diák szerepelt sikeresen: Horváth Fanni (6. osztály, Noszlopy) 8. helyezett, Balogh Dávid (4. osztály, Mikszáth) a 12. helyezést érte el. Képek a döntőről | Részletes eredmények


2011. május 10.

Hirdetés!

 • Futó Elemér környezet- és természetvédelmi tanulmányi verseny
 • Oxford University Press verseny
 • Anyanyelv és környezetismeret versenyek
 • Kosárlabda
 • Atlétika

Részletesen!


2011. május 06.

Országos döntőben

Az Oxford University Press versenyt hirdetett. A tanulók választhatták ki angol tankönyvükből azt a nekik legjobban tetsző fejezetet, amelynek témáját projekt jelleggel feldolgozhatták.

Somogy megyéből 115 pályamunka érkezett be. Ebből 10 jutott az országos döntőbe. Köztük van Páhi Anna a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola 4. c osztályos tanulója is, aki a 3-4. osztályosok kategóriájában megyei 2. helyezést ért el. Ezzel ő is a továbbjutottak között van. Felkészítő tanára: Pappné Kocsis Mónika

Kányavári-szigeten

Május 5-én rendezték meg Balatonszentgyörgyön 10 iskola részvételével a Futó Elemér Környezet-és természetvédelmi tanulmányi versenyt. Iskolánkat Frányó Virág 6.a és Sárfi Anett 7.a osztályos tanulók képviselték.

A feladatlapok megoldása után a versenyzők és kísérőik előadást hallgattak meg Futó Elemér életéről. Iskolánk csapata a középmezőnyben végzett. Az eredményhirdetés után a résztvevők látogatást tettek a Kócsag tanösvényen és a Kányavári-szigeten. További képek!


2011. május 03.

Április 29-én Kaposváron az Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny megyei fordulóján vett részt iskolánk csapata, ahol 4. helyezést ért el.

Csapattagok: Hizó Fanni 7.a Kovács Péter 7.a Mika Márton 7.a Németh Milán 8.b Tüttő Rebeka 8.b

További képek!

 


2011. május 03.

Hirdetés!

 • Az elmúlt év legjobb sportolói
 • Alapműveleti-és a Kalmár László Matematikaverseny megyei eredményhirdetése
 • Leány kézilabda

Részletesen!


2011. május 03.

Alapműveleti Matematikaverseny

Az Alapműveleti Matematikaverseny 2011 Somogy megyei eredményhirdetésén az 1093 tanuló közül a legjobb 36 tanuló kapott díjat.

A győztesek:

Balogh Marcell 4. osztály (Marcali, Mikszáth),
Magyary István 5. osztály (Kaposvár, Kodály),
Bogdán Róbert 6. osztály (Balatonszabadi),
Jakó Fanni 7. osztály (Kaposvár, Honvéd),
Kárász Milán 8. osztály (Balatonendréd).

Az országos döntőbe a legjobbak közül 11-en kerültek be.

Az eredmények részletesen is olvashatók: TOVÁBB

Képek az eredményhirdetésről!