2011. július 23.

Kőszegi álló-vándortábor

Kőszegen táboroztak a Mikszáth iskola diákjai. Az Alpokalja Panzió látta vendégül a visszakéretőzött középiskolásokkal együtt a 41 fős tábori csoportot. A kiváló szálláshely, a finom és bőséges ételek, a változatos programok tették élménydússá a tábori napokat. Kámán Pista bácsi magángyűjteménye és állatkórháza, a Természetvédelmi Látogató Központ, Bük-fürdő, az ausztriai biciklitúra Léka várához, a sportprogramok, az éjszakai vadászat és Kőszeg városának nevezetsségei sok-sok felejthetetlen élményt fog eltárolni a táborozók emlékezetében. További képek!


2011. július 16.

Barangoló- és horgásztábor II./2.

A folytatásban – némi erdei bóklászás és libici nézelődés után – Szőkepusztán vívták meg mindent eldöntő csatáikat a "számharcosok", majd a tüskék adta sebek enyhítését a Koroknai-vízfolyásban való tapicskolástól várták. A halak viszont megúszták a másnapot! A lendületesen lelkes szélrohamok miatt – horgászat helyett – inkább berekszélnek állott a társaság, hogy a Boronkai-patak és a Nyugati-övcsatorna élővilágát riogassa. Egyértelműen beigazolódott, hogy az e túranapon föllelt állatfajok közül a csigák voltak a legbátrabbak, mivel egyikük sem futott–ugrott–repült el a jöttünkre. A végére marad a lényeg: minden résztvevő KIVÁLÓ TÚRÁZÓNAK NYILVÁNÍTVA!

További képek!


2011. július 13.

Barangoló- és horgásztábor II./1.

Az első három nap Gadány és Marcali, a Bari-hegy és Horvátkút között a hát föltérképezésével, valamint Felső-Kaktól Hosszúvízig az erdei puszták földerítésével telt el. Eközben néhány "kincsesládát" is felfedeztek sólyomszemű útitársaink, pedig a geokesing nem is különösebben tartozik a profilunkba. Kifejezetten stramm és összeszedett a társaság, ezt az is bizonyítja, hogy viselkedésüket látva egyszer sem takarta el szemét szégyenében a Napocska. (Pedig de sokszor szerettük volna..)

További képek!


2011. július 09.

Véget ért a Társasjátéktábor

Az utolsó napon erősen fölkészült játékosok feszültek egymásnak két korcsoportban – két-két versenyszámban. A miniolimpikonok némelyike dupla dobogót tudhat magáénak. A délelőtti küzdelmet ebéd után a szülők-testvérek játéktudásának csiszolgatása követte. Kellemes hangulatban zárult a játéknap, veszteseket láttunk ugyan, de szomorú veszteseket egyáltalán nem.

További képek!


2011. július 07.

Társasjátéktábor

Ezen a héten – Fülöpné Buda Györgyi és Horváth Lászlóné vezetésével – a társasjátékoké lett a főszerep. A délelőtti kemény csaták a pénteki játékolimpiára készítik fel a versenyzőket, a délutánok azért lazábbak – a csapatonkénti társasjáték-készítés és a szőlőhegyi kirándulás is belefér.

További képek!

 


2011. július 02.

Barangoló- és horgásztábor I./2.

Folytatásként ismét két kellemes klímájú kirándulónap következett. Előbb a Bari-hegyen keresztül a Kezesfához, majd a Kastély-dombot "meghódítva" Horvátkútra döcögött a társaság, később pedig a Somogyfajsz–Libickozma–Szőkepuszta–gyótai út vonalába épült bele némi – erdőfölderítéssel egybekötött – számháború. A túrázói hozzáállást csak a felsőfok legtetején érdemes említeni. Ahogyan a horgászszakszerűséget is: az eső rövidítette programzárónak többtucat kopoltyús látta kárát – bár egy részük aztán próbaidős szabadlábra bocsájtatott, hogy a következő turnusnak is kerülhessen zsákmány.

További képek!


2011. július 02.

Véget ért a Művészpalánta tábor ...

Az elmúlt tanévben szervezett tábor sikerességének hírére idén is 25 kis képzőművész palánta ismerkedett a vizuális technikákkal, a festéssel, batikolással, papírkép készítéssel. Tovább fejlesztették a selyemfestés technikájukat, és megismerkedtek egy újabb képalkotó módszerrel, a monotípiával. Szabad perceiket dalolással, táncolással, játéktanulással töltötték. Játékos feladatokon keresztül megismerkedtek az erdő növény és állatvilágával, kirándultak Keszthelyre. A Vadászati Múzeum kiállítását járták végig. Pénteken délután szüleiket meglepetés várta, az elkészült munkákból összeállított kiállítás és dalos, táncos bemutató.

További képek!