2011. augusztus 18.

Találkozás az iskolával

A Mikszáth leendő 1. a osztályosai három délelőttöt töltöttek el az intézményben, hogy orrukba fészkelhesse magát az "iskolaszag", kipróbálhassák azt, hogyan is fog a táblára a kréta. Az épülettel való ismerkedés mellett elfért sok-sok jó játék, beszélgetés, rajz, sógyurmázás egyként. Az utolsó próbatétel kincsvadászat volt, melyről a résztvevők mindegyike zsákmánnyal távozott. Állításuk szerint alig várják már, hogy kezdődjön a tanítás. Evvel bizonyára az öregebb diákok is így vannak... Képek!


2011. augusztus 10.

..az Őrségen is túl..

A Mikszáth színjátszói–táncosai – néhány körön kívülivel kiegészülve – Őrimagyarósdon és környékén töltöttek el néhány kellemes napot. A játékos táncok, a rókavadászat, a szellemi–ügyességi pentatlon, a túrák, a vadásai fürdés és horgászat, a tekebajnokság, a vízibombacsata, a tábortűz és a szalonnasütés mellett a foci, az erdőfölderítés és a társasjátékozás is elfért. Közben fazekas és üvegcsiszoló népművészek bábáskodásával a gyerekek nívós munkadarabokat készítettek. A programsort szalafői kirándulás zárta.

Képek!


2011. augusztus 05.

Ismét Sziágyon ...

Felejthetetlen napokat töltött el a Mikszáth Kálmán Utcai Iskola 4. c osztálya Sziágyon. Tavaly is ott voltunk és visszavágytunk oda. A gyönyörű természeti környezet, a jó körülmények remek táborozási feltételeket biztosítottak számunkra. Bár az időjárás nem volt az igazi, azért a kedvünket ez sem szegte! Tanító nénink és leendő osztályfőnökünk gondoskodott róla, hogy ne unatkozzunk. Délelőttönként túrák és foglalkozások keretében szakszerű vezetéssel eleveníthettük fel és gyarapíthattuk ismereteinket. Ebben Mihály Betta volt segítségünkre. Délutánonként vidám programokkal töltöttük az időt. Természetesen nem maradt el az éjszakai túra sem! Utolsó nap meglátogattak bennünket szüleink, és együtt töltöttünk el egy kellemes délutánt. Az együtt sütött pizza gyorsan elfogyott, de a bográcsban sem nagyon maradt a finom pörköltből. Képek!


2011. augusztus 05.

Sziágyon táboroztunk……

Évek óta 36 Mikszátos és Noszlopys diák táborozik együtt nyaranta. Tavaly fedeztük fel a SEFAG Lábodi Erdészetének Sziágyon működő Erdei Iskoláját. A teljesen felújított lakóház, konyha, étkező kiegészült egy korszerű ,,iskolaépülettel", és fajátékokkal az udvaron. A gyönyörű természeti környezet és a kiváló körülmények az első perctől kitűnő táborozást ígértek. Az időjárásra sem panaszkodhatunk. A szakácsunk finom ebédekkel várt bennünket minden nap. Az erdei tornapálya felavatása ránk várt, sok érdekeset tudtunk meg a túrán is. Az árnyas erdei úton jól esett a biciklizés. Mindannyian érdeklődve hallgattuk a kerületi fővadász tájékoztatóját a nagysalléri erdészházban a ritkaságokat is bemutató trófea kiállításon. A nagyatádi strandon kellemesen felfrissültünk. A lábodi tájházban pedig megelevenedett a múlt és honismereti ismeretekkel gazdagodtunk. Számháború, vetélkedők, éjszakai túra is a program része volt. Utolsó este közösen pizzát is sütöttünk az udvari kemencében, ami az utolsó szeletig elfogyott. Szombaton egy kicsit álmosan, de élményekkel gazdagodva megegyeztünk, hogy jövő nyáron újra együtt táborozunk! Képek!