2011. szeptember 30.

A tiszta környezetért!

A Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola 5-6.osztályos diákjai iskolájuk és környezetének tisztaságáért szemét gyűjtési akcióban vettek részt. Figyelmes tekintetekkel átfésülték és begyűjtötték az elszórt szemetet a Berzsenyi parkban, a Lenin utcai üzletsor környékén, az orvosi rendelők környezetében, a Mikszáth lakótelepen egészen a garázssorokig. Örömmel tapasztalták, hogy az előző évi hasonló programhoz képest sokkal kevesebb szemét gyűlt össze, vagyis sokkal jobban ügyelnek az emberek környezetük tisztaságára. Képek!


2011. szeptember 30.

Rendhagyó környezetóra – viszonylag rendben

Fölkerekedett a Mikszáth egyik osztálya, hogy az aktuális tanulmányok követelte fák–bokrok–virágok–termések ürügyén kihasználja a szeptembervég langymeleg napsugarait. (Azért a nyári szín-kavalkádon mostanra néhányszor szelíden áthúzta ecsetjét az ősz.) Az előzőekben fölsorolt tananyagkellékeket biztosította a Gombai- és a Sári-hegy, míg a termések közül a gyümölcsféleségek már otthon hátizsákba kerültek – kivédve evvel az útközben kínálkozó "anyagbeszerzés" vágyát-örömét. A vizsgálódások közé a lassúsági lejtőmenet, a féllábas kaptatózás és a gurulóverseny is beférkőzött. Kellemesen szórakoztató délután volt! Képek!


2011. szeptember 24.

Hangya-túra a szőlőhegyben

A Mikszáthban ismét előkerült az öngyártmányú, de már régen használt túramódszertani könyvecske, a "Túrázz velünk!". S ahogy a kiadvány megvolt, meglett rögtön a túra is! Az alsósok kapták marokra a saját készítésű menetleveleket, hogy – lábukat–kezüket–fejüket próbának alávetve – minél több pontot gyűjtsenek bele. Közben a "korosabb hölgyek nyarának" Napocskája elszántan erőlködött, hogy a tébláboló népségről lecibálja a melengető felsőruhát. Sikerrel. A városból kiérve a Kisgombai-hegy és a Nagy-hegy között a Szent János-árok völgyében vitt az út, hogy aztán a Sóhajok hídján átkelve – és komoly kaptatót leküzdve – a Forgách pince környékén szem elé ugorjon a képgazdag keleti látóhatár. Majd – hogy mind a hét állomás érintett legyen – az Öreg-hegy alatt mutatták magukat a hangyajelek, végül a Szilvást is hát mögött hagyva bezárult a túrakör. A próbázók sokat tudtak és sokat tanultak a hangyákról, s eközben talán egyikük sem lett "hangyásabb" megszokottnál. Kellemes délelőtt volt! További képek!


2011. szeptember 20.

Keddi hirdetés ...

Részletesen!


2011. szeptember 07.

Keddi hirdetés ...

Részletesen!


2011. szeptember 04.

Tanévnyitó a Mikszáthban …

Hát elkezdődött… volt, aki örült neki, s volt, aki nem… de talán többen voltak azok, akik már várták ezt a napot… a kicsik egész biztosan. 32. alkalommal csöngetnek be holnap reggel a Mikszáthban, elkezdődik a 2011/2012 tanév.

További képek!