2011. október 26.

Keddi hirdetés ...

Jövő héten nem kell iskolába jönni, mindenki az őszi szünetben kipihenheti e tanévi fáradalmait. Használjátok ki okosan ezt az egy hetet, pihenjetek, de akinek kell, az pótolja a lemaradását.

Részletesen!


2011. október 21.

,, Mi volt 1956, barátom? Múlt, ami elmúlt? Egy nép, amely elhullt? Hol volt, hol nem volt… "

Adorján András és Kocsis L. Mihály soraival kezdődött a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola megemlékezése az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulója alkalmából. A népünk hősiessége és szabadságszeretete előtti tisztelgést és a korhangulat megteremtését vetítés és zenei betétek segítették. A műsort összeállította és betanította : Kiláné Meggyesi Zsuzsanna Közreműködtek: a 7. b osztály tanulói Számítógépes munkák: Kardos Bence 7.b

Képek!


2011. október 18.

Keddi hirdetés ...

Pénteken iskolai keretek között megemlékezünk az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulójáról. Az osztályok a zsibongóban 740-re foglalják el a helyüket! Az ünnephez méltó magatartást kérek! Ezen a napon az alkalomhoz illő, ünnepi ruhában jöjjetek iskolába!

Részletesen!


2011. október 12.

Keddi hirdetés ...


2011. október 11.

Az új Alkotmány a Mikszáthban is …


A Magyarország Alaptörvénye című zsebfüzetet a nyolcadik osztályosok, a Nemzeti Hitvallás című zsebfüzetet pedig az ötödik osztályos diákok kapták ajándékba. A Mikszáth nyolcadikosai ma osztályfőnöki órán kapták kézhez az új Alkotmány szövegét tartalmazó könyvecskét.

További képek!


2011. október 05.

Keddi hirdetés ...

Részletesen!


2011. október 02.

Gratulálunk, Otti néni!

Bene Lászlóné, Otti néni, szombaton vette át Gyémánt oklevelét Esztergomban a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektori főtanácsadójától, Dr. Fodor Györgytől, aki a Vitéz János Tanítóképző Kar dékánja. A díszoklevél tanúsága szerint 60 éve szerzett tanítói diplomát az Esztergomi Állami Tanítóképző Intézetben. Ezután Marcaliban kezdte tanítói pályafutását, 39 évig dolgozott lelkesen és precízen tanítványai boldogulásáért. Több száz marcali kisdiák tanítója volt a Noszlopy Iskolában, majd 1979-től 1990-ig a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskolában, ahol igazgatóhelyettes volt nyugdíjazásáig. Jó egészséget kívánunk! További képek!