2011. december 30.

Mikszáth karácsonyi kirándulás

Horváth Lajosné Rádics Márta igazgató-helyettes asszony szervezésében újabb sikeres tantestületi kiránduláson voltunk december 27-én. A Petőfi Irodalmi Múzeum gazdag és interaktív kiállítását néztük meg a Károlyi Palotában. Majd az est csúcspontja, az Operettszínház musical előadása volt Rebecca - A Manderley-ház asszonya címmel. A szerzők Lévay Szilveszter és Michael Kunze az Elisabeth és a Mozart! című sikermusicalek szerzőpárosa. Lévay Szilveszter magyar származású, Grammy-díjas komponista. Az előadáson szerepeltek ismert és kiváló színészek, énekesek, mint Szulák Andrea, Bálint Ádám, Vágó Zsuzsi, Janza Kata. Az előadás briliáns tánckari produkciókkal, kreatív fényhatásokkal, és a színpadtechnika minden elemének ötvözésével volt tűzdelve.

Képek!


2011. december 18.

Karácsonyi hangverseny a Mikszáthban ...

Egy nagyon szép estét töltöttek el tegnap este a Mikszáth Iskola a Karácsonyi hangversenyén, a nézők és a fellépő gyerekek. Igényes, nagyszerű produkciókat tapsolhatott a zsúfolt nézőtér. Bizony azok a tapsok nem "csak" a gyereknek szóltak... igazán színvonalas produkcióknak örülhettünk! Gratulálok a fellépőknek, a műsorszámokat betanító pedagógusoknak, és a jelmezeket készítő nagymamáknak!

Képek!


2011. december 09.

Rákóczi-napot tartottunk december 7-én ...

A tanulók a szabadságharc eseményein kívül a kuruckor kultúrájából is ízelítőt kaptak. A reggeli megemlékezés után vitézi énekek is felcsendültek tárogatókísérettel. Délután a könyvtárban négyfordulós, többféle képességet megmozgató, hangulatos interaktív vetélkedő zajlott a nagy fejedelem életéről és koráról. Öt csapat tárgyjutalomnak, míg minden résztvevő egy Rákóczi túrós muffinnak örülhetett a nap végén. Magyar-történelem munkaközösség

Képek!

Keddi hirdetés ...

Részletesen!


2011. december 07.

Megérkezett a Mikulás a Mikszáthba is!

A Mikszáthba is megérkezett a Mikulás! Az iskola hagyományainak megfelelően ez évben is a jelenlegi hatodik évfolyamosok saját készítésű írószertartóval, a diákönkormányzat által vásárolt édességekkel, versekkel, dalokkal ünnepelték az első osztályos kisdiákokkal együtt a Mikulás érkezését.

 

Képek!

Fontos az egészség!

December 6-án este a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola zsibongójában rendkívüli szülői értekezletet tartottak a felső tagozatos diákok szüleinek. Az iskolákban előforduló fertőző betegségekről és a megelőzés lehetőségeiről Berkes Katalin, a kaposvári ÁNTSZ járványügyi előadója, a helytelen táplálkozás veszélyeiről az iskolánk védőnője, Tüskéné Szikora Edit tartott hasznos és érdekes előadást.

Képek!


2011. december 01.

2011. december 1-jén délután rendezte meg a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola "Körzeti idegen nyelvi kommunikációs versenyt". 26 (7. és 8. osztályos) tanuló mérte össze angol és német nyelvismeretét a gyakorlatiasságot és spontán reagálást igénylő feladatokban. Minden résztvevő ajándékot kapott. A legeredményesebbek pedig könyv és oklevél jutalmakat vehettek át a jó hangulatban telt délután zárásaként. Eredmények: itt letölthető!

Képek a versenyről!