2012. április 28.

Nárciszt ültettek a gyerekek …

A Marcali Városi Kórházban a krónikus és ápolási osztály bejárata mellett egy szép ünnepségen emlékeztek meg a marcali hospice mozgalomról és az otthon ápolási szolgálatról. A rendezvény végén nárciszokat – a szolgálat szimbólumát – ültették el a gyerekek. A Magyar Hospice Alapítvány 2007-ben csatlakozott a Méltóság mezeje elnevezésű nemzetközi mozgalomhoz.

A szervezet október elején nárciszhagymák ültetésével igyekszik ráirányítani a figyelmet a hospice mozgalomra és annak célkitűzéseire. Az immár évek óta futó program célja, hogy a nárcisz szimbólumhoz kapcsolódó eseményekkel felhívják a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás szükségességére és arra, hogy az emberi méltóság életünk végéig megőrizhető és meg is kell őrizni azt. Tovább!


2012. április 25.

Keddi hirdetés ...

Részletesen!


2012. április 20.

Körzeti verseny a Mikszáthban

Ha elérkezik a kikelet, tavaszi tudáspróbák tucatjai teszik próbára a szürkésebb hétköznapok által is kellőképpen megviselt kis- és nagydiákokat. De ők – többségükben – jól viselik a versenylázat. Most éppen a Mikszáthban viselték közülük harmincnyolcan, mivel körzeti komplex anyanyelvi és rajzversenyen kellett ügyes kezeknek és semmiképpen nem üres fejeknek a legtöbbet nyújtani ahhoz, hogy a bizonyítást valamiféle kézzelfogható elismerés követhesse. Sokuknál követte is! Eredmények

Képek!


2012. április 17.

Keddi hirdetés ...

Részletesen!

Csütörtökön a nyolcadikosok fényképezése a harmadik órában lesz. Ez nem jelentheti az iskolai napirend felborítását. Az egyéni fényképezésre az óvoda épületében a csoportkép elkészülte után kerül sor. Ide nem egyszerre, hanem az osztályfőnökök készítette beosztás alapján kisebb csoportokban mehettek át. Szombaton munkanap áthelyezés miatt tanítás lesz hétfői órarend szerint.


2012. április 05.

Ismét "véget ért egy fejezet'… (aztán "Aki nem hiszi, járjon utána…")

A csaknem egy hónapja tartó "Magyar Nyelv Hete" – mely egyébként továbbra is a TÁMOP-os projekt része - záróaktusát jelentette a szerdai eredményhirdetés a Mikszáth iskola alsó tagozatán. Vers- és mesemondók, képzőművészek, önjelölt anyanyelvi, természetismereti és matematikai agyfacsargatók vehették át okleveleiket az eseményen. Rengetegen vállalták a mérettetést, aztán közülük sokan nem is találtattak könnyűnek. (Néhány oklevél-tulajdonos vírusgátoltság okán képhiányzó, de olyan igazoltan jelenléttelen kitüntetett is említhető, aki éppen vidéki matematikaverseny-nyerés miatt fosztotta meg magát a díjátvétel lehetőségétől.)

Képek!


2012. április 04.

A jövő kisiskolásai meglátogatták a jelen kisdiákjait…

Némelyek megszeppenten – anya-apa kezét szorongatva -, mások elengedett kézzel és lendületes bátorsággal, de olyanok is akadtak, akik óvodai csoportjuk biztonságos zártságában lépték át a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola küszöbét. Jöttek megnézni, milyen is lehet belülről az iskola. Ahová majd nemsokára ők is járnak.

A vendégek először a tantermekben koptattak padot – többségük a vendég-mivolt ellenére aktív résztvevőként -, aztán az iskolások verses–dalos–táncos műsorán lehettek nézőközönség. A tanítási órákon szerzett jutalmak mellé apró – isisek készítette - ajándék is került, hogy az érkezési állapotnál gazdagabban távozhassanak. Remélhetőleg nemcsak tárgyi volt a gyarapodás…

Képek!

Keddi hirdetés ...

Részletesen!

A fordított nap programjaihoz és lebonyolításához gratulálok a diákigazgatónak és helyetteseinek.

Képek! | Képek!