2014. december 16.

Körzeti idegen nyelvi kommunikációs verseny eredménye

2014. december 12-én délután rendezte meg a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola a „Körzeti idegen nyelvi kommunikációs verseny”–t. Közel harminc (7. és 8. osztályos) tanuló mérte össze angol és német nyelvtudását a gyakorlatiasságot és spontán reagálást igénylő feladatokban. Minden résztvevő emléklapot kapott. A legeredményesebbek pedig könyv és oklevél jutalmakat vehettek át a jó hangulatban telt délután zárásaként. Részletesen! Képek!


2014. december 10.

Keddi hirdetés - 2014.12.09.

Részletesen!

Keddi hirdetés - 2014.12.02.

Részletesen!


2014. december 06.

Ho-ho-ho-ho-hoooo…..

Havazás ugyan az idén is elmaradt, szán helyett gyalogszerrel érkezett, de a jó öreg Mikulás most sem feledkezett meg a diákokról. Iskolánk hagyományaihoz híven idén is a 6. osztályosok segítették a Télapó munkáját. Tovább!


2014.december 05.

Egészségnap ...

A Mikszáth apraja és nagyja együtt tevékenykedett december 2-án a TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0606 „Innováció Marcali általános iskoláiban” pályázat keretén belül az egészségéért.

Az alsósok versengése töltötte be délelőtt a Városi Sportcsarnok terét, ahol vidám, játékos versenyszámokban mérethették meg magukat. Délután a barkácsolásé volt a terep. Ötletesebbnél ötletesebb alkotások kerültek ki a kezük alól zöldségekből és gyümölcsökből. Levezetésképp pedig táncra perdülhettek a tornateremben az apróságok.

A felsősök sem unatkoztak. Mindenki találhatott kedvére a 16 állomás feladatai közül, amelyek hol a szellemet, hol az erőnlétet vették igénybe. Kísérletezésben, tanácsadásban, tapasztalatszerzésben, sportban gazdag délelőtt részesei lehettek.

A délután is tartogatott számukra feladatot, hiszen a csoportok elkészítették az ökolábnyomukat. Köszönjük a meghívott vendégeinknek, előadóinknak (Erős Nikoletta – kozmetikus, Fábos Edit-rendőrfőhadnagy, Nagyné Gájer Orsolya – jógaoktató, Tüskéné Szikora Edit - védőnő), hogy közreműködésükkel még változatosabbá, színesebbé tették ezt az élményekben gazdag napot. Képek!


Szülői ...

A Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola hagyományaihoz híven idén is közös értekezletre hívta az érdeklődő szülőket. A hidegebb hónapok, aktuális betegségek kínálták a meghívott vendégelőadók témáját. Bepillantást nyerhettek a gyermekközösségekben előforduló gyakori fertőzésekről, azok megelőzéséről Tüskéné Szikora Edit védőnő, illetve a hazánkban megelőzhető fertőző betegségekről Lutor Marietta járványügyi felügyelő prezentációjából. Tovább!


2014. november 25.

Newton kupa

A keszthelyi Vajda János Gimnázium matematika, fizika munkaközössége 2014. november 21-én már a 22. alkalommal rendezte meg az általános iskolák végzős tanulói számára meghirdetett komplex tanulmányi versenyt, a Newton Kupát. Minden induló iskolát egy-egy tanuló képviselhetett matematika, fizika és informatika tantárgyakból, vagyis az általános iskolák legtehetségesebb reálérdeklődésű diákjai mérhették össze tudásukat.

Az idei versenyre 15 iskolából érkeztek a nyolcadikos tanulók. Mindhárom tantárgyból 2 óra alatt kellett megoldani a diákoknak a feladatokat. Az idén két tanuló képviselte a Marcali Noszlopy G. Általános és AMI Mikszáth Kálmán Utcai Iskoláját.

Matematika: Balogh Marcell 8.b osztályos tanuló a 2. helyezett lett. Felkészítő: Guricza Gyula és Guriczáné Kaposi Györgyi

Informatika: Tóth Kristóf 8.a osztályos tanuló a 3. helyezett lett. Felkészítő: Györei István Csapat: a két fős csapat 2. helyezett lett.

Keddi hirdetés - 2014.11.25.

Részletesen!

Keddi hirdetés - 2014.11.18.

Részletesen!


2014. november 12.

Bolyai Matematika Csapatverseny

Bolyai Matematika Csapatverseny megyei eredményhirdetése volt múlt héten hétfőn Balatonföldváron. A hat induló csapatból négy csapatunk került az első tíz helyezett közé. Az eredményhirdetésre évfolyamonként, az első hat helyezett csapat kapott meghívót, ahol három csaptunk lett díjazott Balatonföldváron.

Megyei 2.helyezett lett a 6.osztályosaink csapata. Buna Gábor, Fekete Ákos 6.a és Papp Csenge, Tombor Máté 6.b osztályos tanulók Felkészítő tanár: Guriczáné Kaposi Györgyi, Guricza Gyula, Zsiborás József

Megyei 5.helyezett lett 7.osztályosok csapata Ámmer Fanni 7.b, Baranyi Liána, Kuti Melitta, Pajor Gergő 7.a osztályos tanulók Felkészítő tanár: Enhofferné Vörös Mária, Guriczáné Kaposi Györgyi, Guricza Gyula

Megyei 5.helyezett lett a 8.osztályos csapat Balogh Marcell és Németh Norbert 8.b osztályos tanulók Felkészítő tanár: Guriczáné Kaposi Györgyi, Guricza Gyula

Keddi hirdetés - 2014.11.11.

Részletesen!


2014. november 05.

Keddi hirdetés - 2014.11.04.

Részletesen!


2014. október 21.

Megérett a tök…

Idén is megérett a tök a Mikszáthban, s nagyon sokat ki is faragtak a lelkes ifjoncok. Az eredményekről képeket találhatunk a galériában. Nemcsak a faragóké volt a szerep e napon. Az alsós nebulók a rossz idő ellenére is túrázni indultak, bár a helyszínek némineműleg változtak. A játékos feladatok nemcsak a testet, hanem a szellemet is munkára fogták. Ezt követően kipihenhették magukat a színvonalas Ki mit tud? program alatt, majd a felső tagozatosok a legújabb slágerekre rophatták a táncot. További képek!

Rajz- és fotópályázat

A Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium Környezetvédelmi és egészségnevelési témahét rajz-, és fotópályázatán ismételten kiemelkedő eredményeket értek el Sárkány Zsoltné, Szilvi néni tanítványai.

Díjazottak:Bojtor Nóra Lili 2.b, Szarka Liliána Ilona 2.b, Becsei Dominika 3.b, Lukács Evelin 3.b, Csécs Blanka 4.a, Hennel Villő 5.a, Makai Zsófia Panna, 5.b, Misák Kitti 5.c, Fazekas Zsombor 6.a, Takács Beatrix 6.a, Ámmer Fanni 7.b, Hosszú Regina 7.b, Varga Virág 7.b, Havancsák Laura 8.a, Csoszó Viktória 8.b, Kovács Enikő 8.b, Csécs Janka 8.b, Bige Lili 8.b

Keddi hirdetés - 2014.10.07.

Részletesen!


2014. október 18.

Sportkirándulás a tájvédelmi körzetben

A Mikszáth két tanulócsoportja kászálódott buszra csütörtökön. (Szerdáig abban a hiszemben, hogy majd Újvárfalva – Fehértópuszta – Lencseni-halastó – Háromháza – Kopárpuszta – Képesfa – Libickozma lesz az útvonal, 14-15 km pedig a téblábolás. Tovább!


2014. október 16.

Keddi hirdetés - 2014.10.07.

Részletesen!

Keddi hirdetés - 2014.10.14.

Részletesen!


2014. október 14.

A Népmese Napja ...

A népmese napjáról iskolánk könyvtárában minden évben megemlékezünk. Benedek Elek születésnapja alkalmat teremt arra, hogy játsszunk a mesékkel, nyomozzunk mesehősök, mesei kalandok, csodák, mesei szófordulatok, elfeledett szavak után. A mesék gazdag világának kincseit kínálja ez a programunk évről-évre különféle közösségi játékkal. Idén zsákbamacska várta könyvtárunkban a negyedik, ötödik osztályosokat. A soha ki nem ürülő mesekosár három délutánon át mesei talányokat rejtő cédulákat kínált a játék résztvevőinek. A cél a legtöbb jó válasz megtalálása, a pontgyűjtögetés volt. Könyvtárunk mesekönyveiből összeállított kiállítás segítette a válaszadókat. 38, a népmeséket jól ismerő diák 503 megőrzésre méltó népmesei csodát gyűjtött össze. A jó tett helyébe jót várva, mindenki elnyerte méltó jutalmát. Képek!


2014. október 01.

Keddi hirdetés - 2014.09.30.

Részletesen!


2014. szeptember 27.

Más szemmel….

A Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola alsó-, és felső tagozatos diákjai a hét folyamán előre egyeztetett időpontokban a Kulturális Korzóban megrendezett, a Somogy Megyei Vakok és Gyengénlátók Szövetségének közreműködésével szervezett érzékenyítő tréningen vehetek részt. Az érzékenyítő programok általános célja a látássérültek társadalmi elfogadottságának növelése. A rendezvény konkrét célja, hogy az érdeklődők ismerjék meg a látássérültek életét, mindennapi helyzeteit, segédeszközeiket, kommunikáljanak látássérültekkel a látássérültségről. Ismerjék meg a fehér bottal való közlekedés nehézségeit, és szimulációs gyakorlatokban próbálják ki ezt az élethelyzetet. Értsék meg a Braille írás rendszerét, és tapasztalják meg azt. Lefedett szemmel, sötét szobában a látássérültséget szimuláló élethelyzetben jussanak tapasztalati élményhez az érdeklődők.

Éljék meg a látásfogyatékosságból adódó élethelyzetek nehézségeit, és tapasztalják meg a kreatív megoldásokat, végül játékos totó kitöltésével foglalhassák össze a nap tapasztalatait. Mind a tanulók, mind az őket kísérő pedagógusok örömmel vettek részt e kezdeményezésben. „Köszönjük a lehetőséget, s bizton állítjuk, más szemmel nézünk társaink felé.” Tovább!


2014. szeptember 24.

Keddi hirdetés - 2014.09.23.

Részletesen!


2014. szeptember 10.

Keddi hirdetés - 2014.09.09.

Részletesen!


2014. szeptember 01.

Tanévnyitó a Mikszáthban

A Mikszáth Utcai Iskolában 214 alsós, és 206 felsős diák, 18 tanulócsoportban kezdi meg a 2014/2015-ös tanévet. A közösség új tagjai az elsősök nagy izgalommal búcsúztak el az óvodától, az óvó néniktől. Az igazgatói köszöntés és a legfontosabb tudnivalók ismertetése után elkezdődött az új tanév.

További képek!