2015. július 14.

Néptánc - kézműves tábor a Mikszáthban

A tábort 15 fővel a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskolában az eredeti időponttól eltérően, a szülők kérésére, egy héttel később 2015. július 6 – 10. tartottuk.
Az első nap vendég táncpedagógus, Üst Gyula, somogyi kanász, ugrós és üveges táncot valamint gyerekjátékokat tanított a gyerekeknek. Délután a Múzeumban kékfestő fonálbaba és szövés foglalkozáson vettek részt a táborozók.
Második nap a tanult táncok lépéseiből koreográfiát készítettünk. Délután a strandon fürödtünk.
Harmadik nap délelőtt tánc - és játéktanulás volt a program. Majd délután 13 órakor indult a busz Keszthelyre, ahol múzeum látogatásokon vettünk részt: Babamúzeum, Játékmúzeum, Panoptikum. Ezután Balatonmárián a szabad strandon fürödtünk, ahol a segítőim a szülők voltak.
Negyedik nap koreográfiák gyakorlása, népi játékok tanulása volt.
Délután kézműves foglalkozás: „tulipános láda” készítése, ceruzatartó és fali kép készítése.
Utolsó nap koreográfiák gyakorlása az esti szereplésre. Délután mézeskalácssütés. 16 órakor táborzárás: a tanult táncok, játékok bemutatása szülőknek, vendégeknek. A mézeskalácsok és szörpök elfogyasztása.
A gyerekek nagyon jól érezték magukat a táborban!
Élményekkel és tapasztalatokkal gazdagon várják jövőre a tábor folytatását!

A tábor képei itt tekinthetőek meg!
Visszaemlékezés a tavalyi tábora képekben, ide kattintva tekinthetik meg.


2015. június 30.

Játszani jó!

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is társasozni hívtuk a Mikszáthos gyerekeket. Délelőttönként két csoportban társas játékokkal ismerkedtek, szabályokat, technikákat tanultak. Délutánonként pedig az erdő, mező állatai körül kellett, hogy forogjanak a gondolataik, hiszen ez volt a hetünk témája. Ezzel kapcsolatos csapatneveket választottak, társas játékot készítettek, s ehhez kapcsolódott szerdai sport délutánunk is.
Tovább!


2015. június 29.

Lelkes nyelvtanulók a Mikszáthban

Június 22 – 26-ig vehettek részt a Mikszáth Iskola felsős tanulói az idén először megrendezett angol és német nyelvi táborokban. Már a szervezés kezdetén nagy érdeklődés mutatkozott a részvétel iránt. 5 napon keresztül játékos formában gyakorolhatták a tanulók az idegennyelv tanulását. Az érdekes feladatok, társasjátékok, interaktív anyagok, rejtvények minden táborozó tetszését elnyerték. Jövőre is várjuk a jelentkezőket! Az alábbi képek jól tükrözik a tábor hangulatát.

Angol tábor képei itt tekinthetőek meg.
Német tábor képei itt tekinthetőek meg.


2015. június 22.

Ballagás

2015. június 20.-án tartottuk iskolánkban a ballagást. Tanulók sorfala mellett haladva könnyes szemekkel búcsúzott 62 tanuló a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskolától. A ballagó „öreg diákok” saját gondolataikat tolmácsolva köszöntek el tanáraiktól, iskolatársaiktól. A legkiválóbbak a kiemelkedő eredményeikért jutalomban részesültek. A ballagók közül 2 tanuló Mikszáth Plakett, 7 tanuló Jó tanuló jó sportoló kitüntetésben részesült. 9 tanuló nevelőtestületi dicséretben részsült. Jelképesen szárnyat bontottak az felhők közé eresztett lufikkal. A 8. osztályosok búcsúját a tanév értékelése követte, melyben iskolánk igazgatója beszámolt az 2014-2015-ös tanév legfontosabb állomásairól, majd méltatta az idén nyugdíjba vonuló kolléganőt, Tanai Gyulánét. Mind a gyerekek, mind pedig a pedagógusok lelkesen fogadták az ünnepség várva-várt zárómondatát, miszerint: „ a 2014-2015-ös tanévet bezárom”. Ezután a tanulók osztályfőnökeikkel elvonulva átvehették egész évi munkájuk gyümölcsét, a bizonyítványt, mely igazolja, hogy e tanév kihívásait is sikerült leküzdeniük. Most már nem maradt hátra egyéb, mint a hosszú munka utáni megérdemelt pihenés, a VAKÁCIÓ.

A ballagáson készült fotókat itt tekinthetik meg.


2015. június 14.

A XX. Alapműveleti Matematikaverseny a Mikszáthban

Tovább!


2015. június 09.

Keddi hirdetés - 2015.06.09.


2015. június 02.

Keddi hirdetés - 2015.06.02.


2015. május 27.

Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia megyei verseny

A Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia által rendezett megyei versenyről nem tértek haza üres kézzel diákjaink.

Negyedik helyezést szerzett Török Jadira negyedikes (környezetismeretből) és Páhi Anna nyolcadikos (anyanyelvből) tanulónk, míg Páhi Márton dupla győzelemnek (természetismeret, történelem) örülhetett. Gratulálunk nekik, Marcinak pedig további sikereket kívánunk az országos fordulóban!


2015. május 26.

Keddi hirdetés - 2015.05.26.


Balogh Marcell országos 2. helyezett kémiából

A LilaVEGYész országos kémiaverseny döntőjét Gyulán rendezték, ahova a 2. fordulóból az országos 30 legeredményesebb kémikusát hívták meg évfolyamonként. Így került be Balogh Marcell a Mikszáth Kálmán Utcai Ált. Iskola 8. osztályos tanulója az országos megmérettetésre. A feladatsor elméleti kérdéseket, kísérlet leírását és annak elemzését valamint számítási feladatot tartalmazott. Marci 2 ponttal lemaradva a dobogó legfelsőfokáról a dicséretes 2. helyezést érte el amiért szívből gratulálunk.
Felkészítő tanára: Guricza Gyula


2015. május 19.

Keddi hirdetés - 2015.05.19.


2015. május 14.

Országos Döntőben a fiúcsapat!

A versenyen a 2002-03-ban születetett sportolók mérték össze tudásukat 60m síkfutásban, távolugrásban, kislabdahajításban és 600m síkfutásban, egyéniben és csapatban (6 fő).
A Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói (a csapatokat egy fő kivételével a Mikszáth Utcai tagiskola sportolói alkották) ebben a korosztályban is jól szerepeltek. Tovább!


2015. május 13.

III., IV. Korcsoport. Atlétika Egyéni és Váltó Diákolimipia Megyei Döntő

2015. május 12.-én rendezték Kaposváron a III., IV. Korcsoport. Atlétika Egyéni és Váltó Diákolimipia Megyei Döntőjét. A marcali diákok 6 arany, 9 ezüst és 2 bronzérmet szereztek!
Tovább!


2015. május 12.

Keddi hirdetés - 2015.05.12.


2015. május 08.

II. kcs. Atlétika Hárompróba Bajnokság Diákolimpia Megyei Döntő

Ma rendezték meg Kaposváron a II. kcs. Atlétika Hárompróba Bajnokság Diákolimpia Megyei Döntőjét. A Marcali általános Iskolák közös csapata, megnyerte a fiúk és a lányok csapatversenyét! Irány az Országos Döntő! Tovább!


2015. május 05.

Keddi hirdetés - 2015.05.05.


2015. május 06.

Komplex anyanyelv- és rajzverseny

A 23. alkalommal sorra kerülő körzeti megmérettetésre hat általános iskolából negyvenkét kisdiák nevezett. Nagyjából felesben anyanyelvre és rajzra. Így aztán egyeseknek a feje, másoknak a keze volt nagyobb igénybevételnek kitéve. Tovább!


2015. május 05.

Alapműveleti Matematikaverseny városi, járási eredmények

A 20. Alapműveleti Matematikaverseny Somogy megyei ünnepélyes eredményhirdetésén a város és a járás tanulói közül a legjobbak lettek:

Első lett
- a balatonkeresztúri Leoni Marco (7. osztály) és
- Balogh Marcell a marcali Mikszáthból (8. osztály).

Harmadik helyezett
- Arany Barnabás Marcali Noszlopy (7. osztály).

Ők hárman meghívást kaptak az országos döntőbe, ami május 16-án lesz a Mikszáth Iskolában. A kéthelyi Hosszú Kristóf (8. osztály) hatodik lett. Hatodik évfolyamon a legjobb marcali Tombor Máté (6. osztály), a tizenegyedik helyezett. A teljes megyei lista olvasható a verseny honlapján (amv-marcali.hu).


2015. április 29.

Mikszáthos diákok az országos történelemversenyeken


2015. április 28.

Keddi hirdetés - 2015.04.28.


2015. április 27.

„Regösök húrján" vers-és prózamondó verseny

A hétvégén rendezték meg Nagyatádon a 4 megyét felölelő „Regösök húrján" vers-és prózamondó versenyt, ahova a megye legjobb versmondói - köztük 3 Mikszáthos diák is - kaptak meghívást, mint a József Attila Szavalóverseny helyezettjei. Tovább!


2015. április 21.

Keddi hirdetés - 2015.04.21.


2015. április 19.

Diákolimpia Országos Döntő

Tovább!


2015. április 17.

XXIII. Teleki Pál Földrajz-Földtan Verseny

Április 11-én került sor a Teleki Pál Földrajz-Földtan Verseny megyei döntőjére Kaposváron. A 8. évfolyamon iskolánkat, a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskolát Hervai Márton 8. a osztályos és Varga Máté 8.b osztályos tanuló képviselte. A hetedikes évfolyamon Pajor Gergő 7.a osztályos diákunk versenyzett. Tovább!


2015. április 14.

Keddi hirdetés - 2015.04.14.


2015. április 13.

József Attila Szavalóversenyen megyei döntő

Április 10-én, pénteken a szárszói iskolában a hagyományos József Attila Szavalóverseny megyei döntőjén a selejtezőkön túljutva Somogy megye iskoláinak negyvenöt diákja mondott verset, emlékezve a névadó születésének 110. évfordulójára.Tovább!


2015. április 08.

Tájékoztató az erkölcstan, hit-és erkölcstan oktatásról

A hit-és erkölcstan oktatásával kapcsolatban intézményünkkel a következő egyházi jogi személyei vették fel a kapcsolatot, jelezve, hogy szülői igény esetén vállalják iskolánkban a hit-és erkölcstan oktatását, bővebben.


2015. március 26.

Nyílt nap óvodásoknak

A Mikszáthba látogattak el az érdeklődő nagycsoportos óvodások szüleikkel, óvó nénikkel, hogy bepillantást nyerjenek az iskolai életbe. Felcsillanó szemeikkel érdeklődve figyelték a már elsős nebulók ténykedéseit, s lelkesen kapcsolódtak be az órai munkába.

A „tanulás" után a szórakozás következett. Az alsós énekkarral közösen dalra fakadtak, tátott szájjal figyelték a színjátszó, és táncos klubnapközis csoport előadását. Megmozdultak ültő helyükben is a táncoló talpacskák a modern táncot bemutató ifjak, s a néptáncosok műsora alatt. Hamar bekapcsolódtak a szolmizációs hangok mutatásába, mosolyogva hallgatták a humoros versikét is. Bízunk benne, hogy kedvet kaptak az iskolakezdéshez. Találkozunk szeptemberben. Tovább!


2015. március 25.

Keddi hirdetés - 2015.03.24.

Részletesen!


2015. március 20.

Keddi hirdetés - 2015.03.17.

Részletesen!


2015. március 12.

„Hipp-hopp, jön Vuk!”

Szombaton a Művészetek Palotája sűrű erdővé változott, s becsalogatta a Mikszáth Iskola harmadik és negyedik osztályos tanulóit is. A táncszínpadon életre keltek Fekete István regényének jól ismert figurái. A nagy sikert aratott előadás után megcsodálhatták Budapest panorámáját a Kilátóból, majd a sövénylabirintus útvesztőjében ki-ki levezethette felgyülemlett energiáit. Tovább!


2015. március 10.

Keddi hirdetés - 2015.03.10.

Részletesen!


2015. március 09.

Balogh Marcell az országos döntőbe jutott

Kaposváron a Városi Önkormányzat dísztermében rendezték a Zrínyi Ilona Matematikaverseny díjkiosztó ünnepségét. Balogh Marcell, a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola 8. osztályos tanulója 1. helyezést ért el és bejutott az április 1-3. között Pécsett rendezett országos döntőbe. Felkészítő tanára: Guricza Gyula


2015. március 09.

Balogh Marcell ismét remekelt!

91 %-os teljesítményével II. helyezést ért el Balogh Marcell, a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola 8. b osztályos tanulója a 7-8.évfolyamos tanulók országos történelem tanulmányi versenyének megyei fordulóján Kaposváron . Felkészítő tanára: Kiláné Meggyesi Zsuzsanna A verseny témája ebben a tanévben Európa története (476-tól 1301-ig) és Magyarország története 900-tól 1301-ig. A résztvevőktől elvárták a forgalomban lévő háromféle tankönyv vonatkozó anyagának ismeretét, alapos kronológiai tudást, gazdaság- és társadalomismeretet, művelődés-, valamint életmód-történeti tájékozottságot , a történelmi forrásokban és számos térképen való jártasságot. Gratulálunk, és büszkék vagyunk Rád!


2015. március 04.

Keddi hirdetés - 2015.03.03.

Marcali az Otthonunk Egyesület Marcali utcái, terei, középületei című rajzkiállítás megnyitójára invitál benneteket március 4-én 15 órára a Korzóba.

Részletesen!


2015. február 25.

Keddi hirdetés - 2015.02.24.

Holnap február 25-e a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Most az ártatlanul meghurcolt, kényszer munkatáborokban bebörtönzött, és kivégzett emberekre emlékezzünk. Hallgassátok figyelmesen megemlékező társaitokat.

Részleten!


2015. február 17.

Keddi hirdetés - 2015.02.17.

Részletesen!


2015. február 11.

Keddi hirdetés - 2015.02.10.

Részletesen!


2015. február 06.

Keddi hirdetés - 2015.02.03.

Bővebben!


2015. január 28.

Keddi hirdetés - 2015.01.27.

Statisztikai adatok a 2014/2015. tanév első félévi munkájáról


2015. január 27.

Farsangi bulit tartott a Cantiléna kórus ...

Farsangi bulit tartott a Cantiléna kórus (a Mikszáth felsős kórusa) pénteken délután a felújított, hangulatos énekteremben. Minden évben így ünneplik az új évet, és ez a jutalom egyben az első féléves munkáért, a szép karácsonyi koncertekért. Mint a képek is mutatják, a hangulat igencsak emelkedett volt. :) A 8.a-s lányok szervezésében volt itt minden: evés-ivás, vetélkedő, ajándékok, székfoglaló, limbózás, éneklés, vonatozás,no és tánc, tánc, tánc.. Tovább!


2015. január 14.

Keddi hirdetés - 2015.01.13.

A Marcali Karate klub felvételt hirdet a „Kis Harcművész” programjába első és másodikos és harmadikas tanulók részére. A távol keleti harcművészet iránt érdeklődők január 20-tól jelentkezhetnek a MOL kút melletti edzőteremben, keddi és csütörtöki napokon.

Bővebben!


2015. január 07.

Keddi hirdetés - 2015.01.06.

Bővebben!