2013. december 19.

Keddi hirdetés - 2013.12.17.

Részletesen!


2013. december 18.

Színházi előadást néztek az ovisok

Még ha nem is igazi színházteremben tették. A Mikszáth zsibongója adta a helyszínt, az iskola aprócskább színjátszói–táncosai a műsort. A kis hótündér nagy sikert aratott a bóbiták körében. A színjátszók remekül színjátszottak, a nézők remekül néztek. Kellően átélt áhítattal. A végén aztán még a volt óvodások–most óvodások–óvó nénik találkaféléjére is került idő. További képek!


2013. december 14.

Legjobbak a természettudományi verseny döntőjén!

2013. december 10-én rendezték Kaposváron a „Legyél te is polihisztor" természettudományi műveltségi csapatverseny döntőjét. A közel 2 hónapig tartó, nagy szorgalmat, alapos tudást és kitartás igénylő levelezős fordulókban legeredményesebb csapatok mérhették össze tudásukat. Iskolánk csapata: Balogh Marcell 7.b, Magyar Kornélia 8.b, Pflanczer Csilla 8.b, Tankovics Zsolt Dániel 8.b felállhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Gratulálunk! Felkészítő tanár: Guriczáné Kaposi Györgyi Tovább!


2013. december 11.

Körzeti idegen nyelvi kommunikációs verseny

2013. december 5-én délután rendezte meg a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola „Körzeti idegen nyelvi kommunikációs verseny”–t. Huszonhat (7. és 8. osztályos) tanuló mérte össze angol és német nyelvtudását, a gyakorlatiasságot és spontán reagálást igénylő feladatokban. Minden résztvevő ajándékot kapott.

A legeredményesebbek pedig könyv és oklevél jutalmakat vehettek át a jó hangulatban telt délután zárásaként. Tovább!

További képek!

Kupát hozott a Mikulás a Mikszáthnak

Balatonszemesen 13. alkalommal került sor a télnyitó sportrendezvényre, de váltóversenyeseink egyrészt nem babonásak, másrészt már hozzászoktak ahhoz, hogy az utóbbi idők két számjeggyel jelzett kupaalkalmai mindig nekik hoztak aranyszüretet. A vírusok által megtizedelt csapatunk nagy küzdelemben, vékonyka előnnyel – de előnnyel – zárta a versenyt, így ismét iskolánkba került a trófea! Képek!

Keddi hirdetés - 2013.12.10.

Részletesen!


2013. december 05.

Német nyelvi témahét a Mikszáth iskolában

A TÁMOP -3.1.4-12/2-2012/-0606 keretében 2013. nov. 25 - 29 -ig témahetet tartottunk a német nyelvet tanuló felső tagozatos tanulók számára a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskolában. Délutánonként 16, a nyelv iránt érdeklődő 5., 6., 7. és 8. osztályos vett részt a játékos ismeretbővítésben. Tovább!

Keddi hirdetés - 2013.12.03.

November 30-án a Magyar Versmondók Egyesülete szervezésében rendezték meg Budapesten a TEMI Fővárosi Művelődési Házban a „Regősök Húrján” vers- és prózamondó verseny országos gáláját, mely egyben a Kaleidoszkóp Junior Versmondó Verseny döntője is volt.

Részletesen

Előadás felnőtteknek – a D.A.D.A. Program keretében

Hétfőn este Fábos Edit rendőrfőhadnagy tartott előadást a Mikszáthban az érdeklődő szülőknek és az iskola nevelőtestületének. A szenvedélybetegségek káros hatásai – melyek közé a közismertek mellett az energiaital és a számítógép is belekerült – kerültek terítékre. Az értelemhez szóló gondolatokat a KOMP (Korszerű Megelőzési Program) kisfilmjei segítették emocionálisan.

Az ausztriai táborozáshoz kapcsolódó német nyelvi vetélkedő

November 15-én megtartottuk a német nyelvi vetélkedőt a 16 ausztriai táborozó tanuló részvételével. A táborozás programjához kapcsolódó projekt készítés mellett - a tanulók német nyelvben való jártasságát felderítő, nyelvi logikájukat és matematikai kompetenciájukat is próbára tevő feladatokban mérhették össze tudásukat. A vidám délután végén a csoportok írószereket, édességet és üdítőt kaptak. A program a TÁMOP -3.1.4-12/2-2012/-0606 keretében valósult meg. Tovább!


2013. december 03.

Gadácsi Norbi az ország legjobb versmondói között!

Tovább!


2013. november 27.

Keddi hirdetés - 2013.11.26.

Részletesen!

Keddi hirdetés - 2013.11.19.

Az elkövetkező időszak eseményei.

November a német nyelv hónapja - 2013.11.25-29-ig német nyelvi témahetet hirdetünk. Témánk a Karácsony és az ünnephez kapcsolódó előkészületek és hangulat megidézése lesz. Délutánonként 16 tanuló áshatja bele magát a német nyelv rejtelmeibe és bővítheti tudását érdekes, gyakorlat közeli feladatok megoldása során. Várjuk jelentkezéseteket.

Részletesen!


2013. november 19.

Nyílt nap(ok) a Mikszáthban

Felsős diákjaink a hét középső három munkanapján várták/várják a látogatókat a tanórákra, míg alsó tagozaton az 1. osztályosok mutatták meg ma délelőtt, hogy mennyire váltak iskolássá az elmúlt tíz hét alatt.

Hát azzá váltak nagyon! A sok-sok lámpalázzal érkező szülő – anya, apa, nagymama – mellé természetesen az óvó nénik is fölzárkóztak, hogy egy-egy röpke órán keresztül szemmel kísérhessék a közelmúlt ovisait. Valószínűleg mindenki elégedett lehetett az esemény végén: a felnőttek a látottakkal, a gyerekek a teljesítményükkel.

További képek!


2013. november 16.

Grüss dich Österreich!

November 4-én indult útnak 16 fős csapatunk a TÁMOP-pályázaton nyert burgenlandi nyelvi táborba. A tartomány látnivalóinak, a magyar történelmet is felidéző értékeinek, földrajzi, természeti szépségeinek megismerésén kívül ez az öt nap lehetőséget teremtett arra is, hogy betekintsünk a külhoni hétköznapokba, belehallgassunk kommunikációs helyzetekbe, és végre tankönyv nélkül gyakoroljuk a német nyelvet. Tovább! További képek!


2013. november 13.

Keddi hirdetés - 2013.11.12.

Részletesen!


2013. november 06.

Keddi hirdetés - 2013.11.05.

Részletesen!


2013. október 16.

Keddi hirdetés - 2013.10.15.

Részletesen!


2013. október 04.

Műsoros klubnapközi-nyitány a Mikszáthban


Létrejöttek a klubnapközis csoportok a hét folyamán, s hogy élvezetesen érdekesebb lehessen az esemény, arról óvodai kollégáink gondoskodtak. Műsoruk a népmesenap alig-múlását is visszaidézte. A só című meseátdolgozást bábozták el kisiskolásainknak, akik az élmény mellett a nem is olyan régi óvó néniik látásának ugyancsak erősen örültek. Köszönik és köszönjük!

Képek!


2013. október 02.

Keddi hirdetés - 2013.10.01

Részletesen!


2014. szeptember 25.

Keddi hirdetés - 2013.09.24.

Részletesen!


2013. szeptember 23.

Jó buli volt!

(TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0606 – Innováció Marcali általános iskoláiban) A Mikszáth iskolásai – gyerekestől-felnőttestől – egyáltalán nem hétköznapi tevékenységet gyakoroltak a hét utolsó hétköznapján. Egészségnapra adták a fejüket.

A rendezvény közös tánccal indult, hogy aztán a kellően föllazított izomcsoportok helyes irányba vihessék viselőiket. A felső tagozatosok előadásokon vettek részt – pszichológus, védőnő, rendőr és mentőápoló került a témák mentorának –, hogy többféle, korosztályukat érintő témakörben gyarapodhasson elméleti-gyakorlati tudásuk. Közben az ifjabbak legifjabbjai plakátokat készítettek gyűjtött képekből, míg a harmadik-negyedik osztályosok gyümölcssaláta alkotásával múlatták az időt. Sikeres művek születtek – némelyik szinte örök, míg másokat már csak az emlékezet őriz. Később pártucatnyi krétás doboz társaságában megszállták a kosárpályát, hogy sokoldalúságukról még szemléletesebben számot adhassanak. Adtak is! Utánuk kifejezetten jól mutatott az aszfalt.

A felsősök délben közös tánccal zárták programjukat, míg a kicsik az aszfaltrajzverseny délutáni eredményhirdetése után túrának adták a lábukat lakóteleptájon. Csupa „egészséges” feladat mind a kilenc állomáson! És csupa ügyes végrehajtó – akár a fej kellett használatra, akár a kéz-láb! Majd zárásnak evés-ivás következett. Ételnek gyümölcs, italnak gyümölcslé – hogy kicsit se csorbuljon a koncepcióstílus. Így aztán a vasárnapi rántott hús mellé egyetlen résztvevőnek se társuljon lelkifurdalás! Jó programok, remek szervezés, kellemes nap! Képek! | Képek!


2013. szeptember 12.

Az Őrségben jártunk

A TÁMOP 3.1.4-2012/2-0606 „Innováció Marcali általános iskoláiban” pályázat keretében 22 4. osztályos diákkal a természetben kezdtük meg a 2013/2014-es tanévet. Már a megérkezés napján lóhátra pattantunk, nemhiába „lovas nemzet a magyar”. Bátorságunkról is tanúbizonyságot tehettünk. A csillagok (no meg némi zseblámpa fénye) vezettek minket az erdei ösvényen, ahol a rejtekből elénk toppant az erdő „réme”alaposan ránk ijesztve, de mindenki kiállta a próbát. Tovább a teljes szöveghez! KÉPEK!!!


2013. szeptember 11.

Az TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0606 „Innováció Marcali általános iskoláiban.”projekt keretében iskolánkban szeptember 20-án egészségnapot szervezünk a diákjainknak.


2013. szeptember 09.

Tanévnyitó a Mikszáthban

Négyszáznál is több általános iskolás gyűlt össze szeptember első vasárnapjának délutánján a Mikszáth udvarán, hogy ünnepélyes keretek között vegye tudomásul a tanévkezdést. Ötvenhárom elsős kezét fogták meg a nagyobbak, hogy a helyükre vezessék őket. A most megfogott kezet az iskola – feltehetőleg – csak nyolc év múlva engedi majd el… (További képek!)


2013. augusztus 15.

Értesítjük a Kedves Szülőket, hogy a jövendő 1. b osztályosoknak augusztus 23-án pénteken a Mikszáth Utcai Általános Iskolában ismerkedési délelőttöt tartunk 8 órától 12-ig. Szeretettel várjuk a gyerekeket! Tízórait hozzanak magukkal!

Tanító nénik:
Mód Lászlóné
Kocsisné Péter Gyöngyi